Ondertunneling spoor versneld uitgevoerd

17 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De eerste stap in de ontwikkeling van het stationsgebied Driebergen-Zeist kan met drie jaar worden vervroegd. De ondertunneling van de Hoofdstraat is niet in 2019 maar al in 2016 gereed. Dat constateren de samenwerkende partijen: Provincie Utrecht, ProRail, gemeente Zeist, gemeente Utrechtse Heuvelrug en Bestuur Regio Utrecht.

Met de ondertunneling van de Hoofdstraat hoeft het doorgaand verkeer niet meer te wachten voor een gesloten overgang en dat zal de doorstroming direct verbeteren. De partijen zijn blij dat flinke versnelling in de planning mogelijk is. ,,Door de spoorwegovergang met voorrang aan te pakken maken we drie jaar eerder een einde aan dit grote knelpunt. Zo zorgen we ervoor dat mensen later van huis kunnen vertrekken en weer eerder thuis zijn,” aldus gedeputeerde mobiliteit en voorzitter van de Stuurgroep Remco van Lunteren.

De herinrichting van het stationsgebied gebeurt in fasen. Hierbij wordt rekening gehouden met een optimaal evenwicht tussen bouwtijd, overlast voor de omgeving en de bouwkosten. Na de Hoofdstraat zijn de aanleg van extra sporen, de Stationslaan en de inrichting van het stationsgebied aan de beurt.

Voor actuele informatie: www.stationsgebieddriebergenzeist.

advertentie
advertentie