Oude camping wordt fraai bungalowpark

17 februari 2011 om 00:00 Nieuws

OVERBERG/AMERONGEN - Tijdens een inloopavond op 14 februari in dorpshuis De Buurthucht presenteerden de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente, projectontwikkelaar Buitengoed De Amerongse Berg b.v., tuinvormgever Jan Boomkamp en de Grontmij de plannen voor een groots nieuw te ontwikkelen recreatieproject “Buitengoed De Amerongse Berg”. Op de plaats van de vroegere camping ‘De Bokkesprong’ komen 95 recreatiewoningen. De woningen liggen ruim uiteen op het park, er komen waterpartijen, een gemeenschappelijke ruimte en een zwembad.

door Manus van Gent

Een ambitieus maar zeker haalbaar project wordt het Buitengoed De Amerongse Berg in beleidsstukken en plannen genoemd. In plaats van de sinds 2005 verwaarloosde camping De Bokkesprong (Dwarsweg 69a) komt binnenkort een modern, landschappelijk park met recreatiehuizen. De woningen gaan in verkoop of verhuur, permanente bewoning is uitgesloten. Er moeten 95 huizen komen, al dan niet geschakeld, met een inhoud van maximaal 300 m3. Behoorlijke woningen dus. Maar het totaal volume van 23.750 m3 komt 50% lager uit dan op de eerdere camping.

Janny Seraus, projectleider Ruimtelijke Ordening van de gemeente, gaf een korte toelichting op het totaalplan: ,,Al in 2005 werd een principeverzoek ingediend bij de gemeente Amerongen om de voormalige camping De Bokkesprong te mogen ombouwen tot een recreatiebungalowpark. Na lang overleg tussen de gemeente en de ontwikkelaar is dit bouwplan ontstaan. Naast al genoemde voorwaarden aan dit park zal er, voor het geheel, sprake moeten zijn van een bedrijfsmatige exploitatie. De professionele beheerder zorgt voor de verhuur van de koop- en huurhuizen en ziet erop toe dat geen permanente bewoning plaatsvindt.”

De reacties van de bezoekers in de Overbergse Hucht waren overwegend positief. De lelijke bedoening van de oude camping is reeds gesaneerd, en men verwacht dat het nieuwe park een impuls zal geven aan de lokale en regionale bedrijvigheid. Overlast wordt amper verwacht – het te verwachten publiek en de ruimte binnen het Buitengebied kunnen elkaar heel goed aan. Na bespreking van bestemmingsplannen en verlening van vergunningen moet de werkelijke bouw spoedig kunnen starten.

advertentie
advertentie