Autosport terug in Maarsbergen

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De parkeerplaats van Hotel Maarsbergen stond vrijdagavond vol stoere vierwiel aangedreven terreinwagens. ,,Autosport is terug in Maarsbergen”, aldus een opgetogen Marcel Andeweg, manager van het hotel.

door Monique José Timmermans

De organisator, Gert Duson auteur van ‘Een vreemde eend in Afrika’ en organisator van onder andere de jaarlijkse Touareg Trail en de Timbuktu Challenge, is net terug van de laatste route-inspectie in Libië en zal de deelnemers op de hoogte brengen van wat hen allemaal te wachten staat vanaf de start in Tripoli op 6 maart.

,,Door de Libya Challenge rijders briefing naar Maarsbergen te halen wordt de historische link met de locatie waar nu het Amrâth Hotel Maarsbergen staat weer aangehaald. Een link die zijn origine vindt in de coureur Carel Godin de Beaufort, Nederlands eerste Formule 1 coureur en de stichter van het vroegere Motel Maarsbergen. En hoewel dit natuurlijk toch een wat andere tak van autosport is dan de Formule 1, zijn wij bijzonder verheugd dat de Libya Challenge deze locatie heeft gekozen om haar deelnemers te briefen”, vertelt Andeweg die organisator Gert Duson kent uit zijn tijd in Ghana, waar Duson altijd een rally organiseert met Lelijke Eendjes die eindigt in Benin.

Inmiddels staat het restaurant vol met teams die samen het avontuur aangaan. De deelnemers nemen de tijd om de laatste nieuwtje op het gebied van de auto’s, vrachtwagens en motoren die aan de start verschijnen uit te wisselen. Hartelijke begroetingen tussen de professionele rijders die elkaar regelmatig in het circuit tegenkomen, de amateurs die vaker meedoen en de avonturiers voor wie het de eerste keer is. Men zal elkaar nog hard nodig kunnen hebben in de Libische duinen bij deze rally die een mooi alternatief is voor de Parijs Dakar rally die niet meer verreden wordt. De RTL camera-ploeg, die ook mee zal gaan, start hier de opnamen van het rally verslag dat in twee delen wordt uitgezonden.

Als eerste gaat Duson in op de politieke situatie in het Midden Oosten. Hij heeft de ontwikkelingen nauwlettend gevolgd en ook ter plaatse besproken. ,,Gezien de goede levensstandaard is er voor de Libische bevolking geen aanleiding voor demonstraties, ondanks het dictatoriale regime.” stelt hij de deelnemers gerust.

advertentie
advertentie