‘Zorg bij QuaRijn is gewoon goed’

Nieuws

DOORN - De kwaliteit van zorg- en dienstverlening van QuaRijn, waar onder meer het Doornse Zonnehuis toe behoort, is gewoon goed. Dat meldt de zorgorganisatie in een persbericht, als reactie op de lage klassering in de ranglijst van verpleeghuizen, gepubliceerd in De Volkskrant.

Zaterdag 23 december publiceerde de Volkskrant haar ranglijst van verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. Deze ranglijst wordt jaarlijks samengesteld op basis van cliënttevredenheid en de mate waarin de betreffende organisaties scoren op een aantal geselecteerde kwaliteitscriteria. De ranglijst van de Volkskrant wordt zowel door potentiële cliënten als door hun familieleden in toenemende mate meegewogen bij de keuze voor een verpleeg- of verzorgingshuis.

,,Bij stichting QuaRijn zagen wij dan ook uit naar het verschijnen van deze lijst, met de zekerheid dat we ook dit jaar op een goede plaats zouden staan. Echter bij het openslaan van de krant sloeg ons de schrik om het hart. In eerste instantie konden we geen van onze locaties in de lijst ontdekken, maar in tweede instantie bleken al onze locaties tot de laagst scorende verpleeg- en verzorgingshuizen van Nederland te behoren. Bijgekomen van de schrik wisten we dat dat niet waar kon zijn. Als kwaliteitsgecertificeerde zorgorganisatie, kan het niet waar zijn dat je tot de laagst scorende verpleeg- en verzorgingshuizen van Nederland behoort. Direct zijn wij dan ook een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek al snel dat de scores niet het gevolg waren van de kwaliteit van de dienstverlening. Stichting QuaRijn scoorde zo slecht als gevolg van een technisch (automatiserings)probleem bij de organisatie die zorgdraagt voor de publicatie van de kwaliteitsgegevens op internet. Voor alle helderheid, geen verwijten dus aan de Volkskrant. Sowieso is het wat QuaRijn betreft niet zinvol hiervoor naar anderen te wijzen, overal waar gewerkt wordt worden immers fouten gemaakt. Echter dit is voor ons wel een hele zure, met als meest ingrijpende consequentie een slechte beeldvorming van onze organisatie en van al onze locaties. Voor 2011 kunnen we dat niet meer corrigeren, maar wat zullen wij stijgen in 2012”, meldt Quarijn in het persbericht.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31