Winterfair geeft overlast in Palmstad

Nieuws

DOORN – De Winterfair was een sprookje voor bezoekers, maar zorgde bij buurtbewoners voor veel overlast en irritatie. Al op de eerste dag ging het fout in de omgeving van het Von Gimborn Arboretum.

Veel verkeers- en parkeerhinder rond Arboretum

door Michiel Schaaij

Omwonenden namen een telraam ter hand en rapporteerden veel auto’s op de smalle Vossensteinsesteeg.

Zowel handelaren en bezoekers maakten gebruik van het deels onverharde weggetje. Om al dat gemotoriseerde verkeer te laten passeren moesten voetgangers de berm invluchten. ,,De steeg is door het verkeer kapot gereden”, verzuchtte buurtbewoner Wim Verheul. ,,Grote takken zijn door het vrachtverkeer van de bomen af gereden en in de weg zitten kuilen zoals we nooit eerder hebben gezien.”

Het evenement zorgde niet alleen voor een groot verkeersaanbod op de Vossensteinsesteeg. Er ontstond ook forse parkeerhinder op de Oude Rijksstraatweg en de Palmweg. Bovendien verhinderden foutparkeerders langs de Velperengh de toegang tot de aangrenzende bedrijventerreinen. Ten minste één van de getroffen ondernemers verzocht de politie handelend op te treden, maar kreeg nul op het rekest.

Vooral de bedrijven MOB en SMH Digitaal aan het einde van de doodlopende Velperengh kregen het zwaar te verduren. Ondernemer Cor Jagtenberg begrijpt best dat de organisatie van de Winterfair het fraaie Von Gimborn Arboretum voor het evenement uitkoos. Maar hij heeft ook te maken met verkeers- en parkeeroverlast voor zijn zaak. ,,Het gaat vooral mis bij de handhaving”, zegt hij. ,,Maar die keuze ligt bij de gemeente”.

Volgens arboretumdirecteur Wilbert Hetterscheid vormden de verkeersperikelen langs het bedrijventerrein geen uitzondering. Laden en lossen vindt hier het hele jaar plaats. ,,De Velperengh heeft nu eenmaal de functie van aan- en afvoerroute”. Intussen wil Verheul de zwarte piet niet eenzijdig aan de organisator van de Winterfair toespelen. ,,Het ligt niet aan Stolk & Stolk, maar deze plek is simpelweg niet geschikt voor zo’n groot evenement”, vindt hij.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47