Winterfair geeft overlast in Palmstad

Nieuws

DOORN – De Winterfair was een sprookje voor bezoekers, maar zorgde bij buurtbewoners voor veel overlast en irritatie. Al op de eerste dag ging het fout in de omgeving van het Von Gimborn Arboretum.

Veel verkeers- en parkeerhinder rond Arboretum

door Michiel Schaaij

Omwonenden namen een telraam ter hand en rapporteerden veel auto’s op de smalle Vossensteinsesteeg.

Zowel handelaren en bezoekers maakten gebruik van het deels onverharde weggetje. Om al dat gemotoriseerde verkeer te laten passeren moesten voetgangers de berm invluchten. ,,De steeg is door het verkeer kapot gereden”, verzuchtte buurtbewoner Wim Verheul. ,,Grote takken zijn door het vrachtverkeer van de bomen af gereden en in de weg zitten kuilen zoals we nooit eerder hebben gezien.”

Het evenement zorgde niet alleen voor een groot verkeersaanbod op de Vossensteinsesteeg. Er ontstond ook forse parkeerhinder op de Oude Rijksstraatweg en de Palmweg. Bovendien verhinderden foutparkeerders langs de Velperengh de toegang tot de aangrenzende bedrijventerreinen. Ten minste één van de getroffen ondernemers verzocht de politie handelend op te treden, maar kreeg nul op het rekest.

Vooral de bedrijven MOB en SMH Digitaal aan het einde van de doodlopende Velperengh kregen het zwaar te verduren. Ondernemer Cor Jagtenberg begrijpt best dat de organisatie van de Winterfair het fraaie Von Gimborn Arboretum voor het evenement uitkoos. Maar hij heeft ook te maken met verkeers- en parkeeroverlast voor zijn zaak. ,,Het gaat vooral mis bij de handhaving”, zegt hij. ,,Maar die keuze ligt bij de gemeente”.

Volgens arboretumdirecteur Wilbert Hetterscheid vormden de verkeersperikelen langs het bedrijventerrein geen uitzondering. Laden en lossen vindt hier het hele jaar plaats. ,,De Velperengh heeft nu eenmaal de functie van aan- en afvoerroute”. Intussen wil Verheul de zwarte piet niet eenzijdig aan de organisator van de Winterfair toespelen. ,,Het ligt niet aan Stolk & Stolk, maar deze plek is simpelweg niet geschikt voor zo’n groot evenement”, vindt hij.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 13 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 16 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09