Chris Bollee: 10 Alpencols in drie dagen

2 december 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN - En weer gaat Chris Bollee deelnemen aan de actie Alpe duZes. Na deelname in de afgelopen drie jaar in Frankrijk is het voornemen om in juni 2011 Italië aan te doen en daar enkele interessante Alpencols te overwinnen.

,,Nog steeds is mijn motivatie om geld bijeen te brengen voor kankeronderzoek enorm. In 2011 ga ik echter niet nog weer eens de Alpe d’Huez opfietsen daarom lanceer ik een ander plan de Italiaanse Alpen.” Bollee wil de Passo Stelvio en de Sella Ronda op de fiets bedwingen. ,,Ik start woensdag 1 juni vanuit Bormio (Italië) en rijd de de Stelvio-pas op, ga vervolgens aan de Noordzijde de 48 bochten naar beneden. Na een korte break dezelfde weg terug naar Bormio.”

Hemelvaartdag is rustdag. Voor de tweede fietsdag gaat Bollee naar Arraba, midden in de Dolomieten. Aan de voet van de machtige Sellagruppe. Bekend van het skigebied Dolomiti-Supersci. Met de wijzers van de klok mee zal Bollee op vrijdag 3 juni ‘s ochtends vroeg aan de eerste ronde van 65 km beginnen. ,,Ik kom dan over vier beroemde passen (Pordoi, Sellajoch, Grödnerjoch en Passo Campolongo) en door vier dalen. In plaatsen als Campitello, Selva, Corvara en weer terug in Arraba.”

,,Er zijn al enkele ex-Alpe d’HuZessers die deze tour met mij willen rijden. Ook is er verzorging die zich heeft aangemeld om voor de nodige fouragering te kunnen zorgdragen. Kortom het wordt een heus evenement”, meent Bollee

Het ultieme doel voor de sportieve fietser is uiteraard: een zo hoog mogelijke sponsorbijdrage leveren aan Alpe d’HuZes 2011. Als target heeft Bollee €15.000,- in zijn hoofd.

Met de doneerknop op zijn eigen website www.livetogive.nl komt het sponsorgeld rechtstreeks op rekening van de Stichting AlpeduZes.

advertentie
advertentie