Puur mountainbiken in Frankrijk

25 november 2010 om 00:00 Nieuws

In 2011 gaat Jeroen ook enkele buitenlandse tripjes aanbieden. Van een dag mountainbiken in de Eifel tot aan een heuse week mountainbiken in de Franse Alpen.

Jeroen Delfgou verzorgt clinics in Haute Savoie AMERONGEN - Het is al weer 6 jaar geleden dat Ameronger Jeroen Delfgou (38) is begonnen met het geven van mountainbikeclinics. Ook is hij als mountainbikegids in te huren. In de loop der jaren heeft Jeroen al menig mountainbiker de speciale fietstechniek aangeleerd. Ook neemt Jeroen groepen mee het bos in voor een leuke rit op de mountainbike.

,,De visie achter deze mountainbiketrip is dat niks moet en alles mag. De bedoeling is dat we echt gaan genieten van het pure mountainbiken en natuurlijk de omgeving. Mooie dagtochten maken vanuit Samoëns door het Grand Massif met altijd op de achtergrond de mooie witten toppen van de Mont Blanc. Deze trip is niet competitief ingesteld. Een goede conditie is een vereiste maar de snelheid is ondergeschikt. Het niveau wordt aangepast aan het gemiddelde van de groep. Uiteraard moet er geklommen worden maar er wordt ook regelmatig een lift of gondel genomen om zo op nog mooiere plekken te komen in het Grand Massif. Natuurlijk zoeken we de mooiste tracks op, voor zowel omhoog maar zeker ook naar beneden.”

Samoëns is nog een authentiek bergdorpje gelegen in de Franse Haute Savoie. Het gebied is nog relatief onbekend bij de mountainbikers en het is daarom nog lekker rustig. Het ligt op een uurtje rijden van Geneve. De omgeving doet Zwitsers aan, met veel chaletbouw, gezellige dorpjes en bezienswaardigheden.

,,Belangrijk is onze gezamenlijke passie voor het mountainbiken en de bergen. Wij hopen deze passie te mogen delen met de deelnemers”, besluit Jeroen. Zie ook mtbgids.nl.

advertentie
advertentie