Kees Jansma kietelt sponsors DEV

Nieuws

DOORN – DEV is een businessclub begonnen. Kees Jansma, de perschef van het Nederlands elftal, hield een verhaal over kwaliteit bij de opening van deze club. DEV wil graag een nieuwe accommodatie.

Voetbalclub DEV lanceert bussinesclub

door Michiel Schaaij

De eerste sponsor van voetbalvereniging DEV koppelde zijn donatie aan een dringend verzoek. Hij eiste en kreeg een plek in het eerste elftal van de club. Kennelijk hanteerden sportbestuurders in 1927 andere maatstaven dan nu, want de huidige clubleiding doet geen beloftes over de opstelling van het eerste team. Maar verder haalt DEV Doorn alles uit de kast om oude en nieuwe sponsors in de watten te leggen.

De Doornse vierdeklasser heeft daarvoor een heuse Business Club in het leven geroepen. Die biedt ondernemers in de Utrechtse Heuvelrug de mogelijkheid te netwerken en een sportief imago op te bouwen. Natuurlijk snijdt het mes aan twee kanten. Dankzij de DEV Business Club raken meer ondernemers en zzp-ers uit de regio betrokken bij de Doornse club. ,,We hopen dat ze raad, daad en cash toevoegen”, zo klonk het vorige week woensdag bij de lancering van de plannen. Leden en ondernemers waren uitgenodigd voor een presentatie in de oude kantine van sportpark Tuilland. De droom van het DEV-bestuur is een nieuwe accommodatie, inclusief ruimte voor flexplekken, training- en vergaderruimtes voor ondernemers. Door de huidige voetbalvelden een halve slag te draaien, krijgen bezoekers vanuit een nieuwe kantine mét dakterras uitzicht op drie velden. Van droom naar daad is nog een hele stap, maar zoals eerste elftalspeler Rick Andeweg opmerkte: ,,je moet in het leven doelen stellen”. Natuurlijk zou het mooi zijn, als commercieel en sportief succes hand in hand gaan. In dat opzicht zijn de resultaten van het eerste elftal hoopvol. Om het optimisme te onderstrepen, gaf sportjournalist Kees Jansma de ambities van DEV Doorn een duwtje in de rug. Als Doornaar én als vader van voetballende zonen voelt hij zich bij de club betrokken. De perschef van het Nederlands elftal deed een appèl op gemeente en bedrijfsleven, om te helpen velden en accommodatie te verbeteren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30