Ponyclub ‘De Laar’ viert 45-jarig bestaan

Nieuws

Ponyclub ‘De Laar’ is er speciaal voor kinderen tot en met 18 jaar met een eigen pony. De jeugdige ruiters en amazones krijgen wekelijks les van instructrice Alexandra Dulbeck. Dat kan op zaterdagmorgen bij de familie Merkens en op maandagavond bij de familie Bos aan de Gooijerdijk 2 in Doorn. Hoewel de club in feite een Leersumse club is, werd men na de verkoop van de accommodatie aan de Zandweg gedwongen elders een locatie te zoeken. Die werd dus in Doorn gevonden.

LEERSUM – De Leersumse ponyclub ‘De Laar’ bestaat alweer 45 jaar, en dat wil men niet ongemerkt laten voorbijgaan. Zaterdag 6 november worden vanaf 13.00 uur bij de Valleiruiters in Woudenberg, aan de John F. Kennedylaan 2, wedstrijden dressuur en springen georganiseerd. ’s Avonds verkast men voor een gezellige reünie naar de familie Merkens aan de Langbroekerweg 20 a in Doorn.

door Jan Meijer

Behalve de lessen organiseert de club jaarlijks drie wedstrijddagen en een aantal ‘buitenactiviteiten’, zoals een strandrit en een ponykamp op de Veluwe, waar kan worden genoten van de prachtige omgeving.

Omdat de club specifiek is bestemd voor de jeugd, kunnen de leden, als zij 18 jaar zijn geworden, lid worden van de Heuvelruiters in Doorn. Dat gebeurt meestal ook, want er is met die vereniging een goed samenwerkingsverband. Maar het is ook de reden dat van veel van de naar schatting 400 oud-leden geen gegevens bekend zijn. Daarom roepen de organisatrices Mirte van Wijk en Conny Merkens deze oud-leden op zich aan te melden voor de jubileumactiviteiten. Dat kan via d e-mailadressen reuniepcdelaar@live.nl en c.merkens@hetnet.nl. Graag bij deelname aan de wedstrijden aangeven in welke categorie men wil starten.

Wie meer wil weten en mogelijk overweegt lid te worden, kan eens komen kijken op een van de lesavonden en aan drie proeflessen deelnemen. Verder kan men hulp bieden en adviezen geven bij de aanschaf van een eigen rijdier en alles wat daarbij komt kijken.

u Alle informatie is te vinden op de website www.pcdelaar.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30