Smakelijke Napoleon Dis officieel van start

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Een bijzondere maaltijd, in een historisch gebouw in Amerongen. Het is voornamelijk de verdienste van consulente Elly van Tol, van het lokale steunpunt van de welzijnsstichting. Het middagmaal, met de toepasselijke naam Napoleon Dis, wordt voortaan op iedere dinsdagmiddag geserveerd.

AMERONGEN - Stichting Welnúh organiseerde op 5 oktober de eerste officiële Napoleon Dis in Amerongen. Meer dan twintig deelnemers lieten zich het driegangen menu goed smaken in de Napoleonschuur, waar de Amerongse Bibliotheek is gehuisvest. De maaltijd kreeg een feestelijk en officieel accent door een toespraak van wethouder Elisabeth van Oostrum, die twee collegawethouders, Robbert Waltmann en Tim Verhoef, mee aan tafel nam.

door Manus van Gent

Iedereen is hierbij welkom en kan daar gezellig samen eten voor een overzichtelijk bedrag van €7,50. De bedoeling van het maal is om, evenals in andere dorpskernen, mensen met elkaar in contact te brengen en om op z’n minst eens per week gezellig het huis uit te gaan. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, hoeft men eenn keer niet te koken, wat makkelijk is als je naar het zangkoor gaat of naar een andere afspraak.

Vanwege de feestelijke start werd een vrolijk glas Prosecco rondgedeeld, vergezeld van originele borrelhapjes. De eetlust leed er niet onder. Aan vijf grote tafels zaten de deelnemende gasten, informeel geflankeerd door de genodigden, zoals de drie wethouders, een delegatie van Woningbouw Amerongen, het bestuur van Welnúh Amerongen, de bibliothecaresse en een zuster van Elim, allen betrokken bij dit initiatief.

Gezien de belangstelling meteen al bij de eerste maaltijd verwacht Elly van Tol dat de Napoleon Dis de komende tijd veel gasten aan tafel zal krijgen.

Mee eten

uMensen die graag mee willen eten, kunnen bellen met Welnúh, 0343-452749, op dinsdag en donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Emailen kan ook: infopuntamerongen@welnuh.nl

advertentie
advertentie