Kledingdepot zoekt opslagruimte

Nieuws

DOORN - Vier jaar geleden is Gonny gestart met een depot waar pleegouders allerhande spullen voor de opvang van pleegkinderen kunnen ophalen. Ze is begonnen met een opslag aan de van Bennekomweg. De laatste jaren gebruikte ze een grote ruimte boven de Kaasboerderij. De Kaasboerderij krijgt nu een andere bestemming en Gonny moet noodgedwongen op zoek naar een andere opslagruimte.

De tijd begint te dringen voor Doornse Gonny

door Rob Verbraak

De opvang van pleegkinderen is altijd plotseling en de pleegouders moeten ervoor zorgen dat op zo kort mogelijke termijn alle benodigde spullen in huis zijn. Pleegouders verlenen opvang aan kinderen die om de een of andere reden niet meer thuis kunnen wonen. Om deze pleegouders te voorzien van de benodigde spullen zoals kleding, bedjes, boxen en speelgoed, kunnen deze ouders in het depot de benodigde spullen uit zoeken. Deze spullen zijn gratis ter beschikking gesteld door mensen die ze toch niet meer gebruikten.De pleegouders betalen geen vergoeding voor het gebruik. Niet alleen vanuit de regio maar vanuit heel Nederland komen pleegouders naar het depot in Doorn. Jaarlijks worden er op deze manier 150 pleeggezinnen geholpen.

Gonny maakte de afgelopen jaren gebruik van een ruimte boven de kaasboerderij. Nu deze boerderij een andere bestemming krijgt, kan het depot daar niet langer blijven. Ze legt uit wat ze nodig heeft om haar initiatief voort te kunnen zetten. ,,Per 1 januari moet ik deze ruimte verlaten. Ik ben dus dringend op zoek naar een alternatief. De ruimte die ik zoek moet toch wel minimaal 100 vierkante meter groot zijn - het liefst meer - en in Doorn of de directe omgeving zijn. Vanwege de vele kleding moet de ruimte wel absoluut droog zijn, verwarming en sanitaire voorzieningen zijn niet zo belangrijk. Ik denk aan een boerenschuur die niet meer gebruikt wordt, een loods die leeg staat of een grote zolderruimte. Doordat alle spullen gratis uitgeleend worden zijn er geen inkomsten. Ook wordt er op geen enkele manier subsidie ontvangen. Door het gebrek aan inkomsten kan er voor een nieuwe opslagruimte dan ook geen huur betaald worden. Om te voorkomen dat er binnenkort weer verhuisd moet worden, dient de nieuwe ruimte wel voor een langere periode beschikbaar te zijn. Een kleine vergoeding voor gebruik van gas, water en licht kan door een donatie van de pleegouders wel geregeld worden. De ruimte moet toegankelijk zijn op wisselende tijden omdat nooit vooraf bekend is wanneer een pleegkind moet worden opgevangen.”

Als niemand haar de helpende hand toesteekt, voorziet de Doornse problemen. ,,Als er voor 1 januari geen vervangende ruimte is gevonden, zie ik geen andere uitweg dan met pijn in mijn hart te moeten stoppen met dit initiatief. Dan zullen niet alleen de pleegkinderen maar ook de pleegouders naar een alternatief moeten gaan zoeken.”

Meer informatie op www.jemagerzijn.nl. Als er iemand is die, na het lezen van dit artikel, vervangende ruimte heeft of iemand kent met een dergelijke ruimte dan kan er contact opgenomen worden met Gonny: 0343-421329.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01