Pizza en pasta volgens authentiek recept zijn te bestellen bij Italiano.
Pizza en pasta volgens authentiek recept zijn te bestellen bij Italiano. Babs Bouwman

Pizza en pasta gratis thuisbezorgd

27 december 2018 om 11:20 Nieuws

DRIEBERGEN In de keuken van Italiano worden dagelijks de lekkerste pizza's en pasta's bereid. Natuurlijk volgens traditioneel Napolitaans recept, want Napoli is de streek waar de pizza van origine vandaan komt. Eigenaren Abid Ajiach en pizzabakker Mario openden drie weken geleden hun afhaal- en bezorgrestaurant aan de Traaij 93 in Driebergen. ,,Wij leveren een kwaliteitsproduct en onderscheiden ons door een ambachtelijke werkwijze", aldus Ajiach. Het restaurant is nog maar net geopend en nu al weten velen Italiano te vinden.

Babs Bouwman

Eigenaar Ajiach is van jongs af aan al horecaondernemer. Toen hij zag dat er een gat was in de bezorging van verse italiaanse pizza's in Driebergen, hoefde hij niet lang na te denken. Abid houdt zelf ook van Italiaans eten. Jaren geleden had hij een Italiaans restaurant in Zeist en onlangs merkte hij dat hij terug wilde naar de Italiaanse keuken. Zijn compagnon Mario, die lange tijd werkte bij een gerenommeerd restaurant in Bilthoven, wist hij te overtuigen. De taakverdeling was direct duidelijk. Met zijn jarenlange ervaring maakt Mario de pizza's en pasta's volgens traditioneel recept. En Abid zorgt voor het reilen en zeilen van het bedrijf.

VERSPILLING Er worden uitsluitend dagverse ingrediënten gebruikt voor het bereiden van de gerechten. Daardoor is de kaart misschien iets minder uitgebreid dan bij andere restaurants. Dat doen de eigenaren bewust, want ze willen zoveel mogelijk verspilling tegengaan. ,,Dit is dè manier waarop wij de versheid van onze producten kunnen garanderen", vertelt Ajiach. ,,Onze pizza's zijn ruim belegd en goed van kwaliteit. We willen niet persé de goedkoopste zijn: wel de beste."

Allerlei soorten pizza's staan er op de kaart: belegd met vlees of vis en natuurlijk ook vegetarisch. Pizza Mario is de topper van de kaart: eigen recept vernoemd naar de pizzabakker. De pastagerechten variëren van lasagne, tortellini tot spaghetti. En als bijgerechten zijn er diverse salades te bestellen, zoals een caprese, met mozzarella en tomaat.

MILEUVRIENDELIJK Pizza Italiano is van dinsdag tot en met zondag geopend. Goed om te weten dat alle bestellingen gratis worden thuisbezorgd in Driebergen, Zeist, Kerkebosch, Odijk, Doorn en Austerlitz. Zelfs als je maar één pizza besteld. De bezorgers rijden op elektrische fietsen of op elektrische scooters. Daarvoor hebben de eigenaren van Italiano bewust gekozen, want natuurlijk willen ze lawaai en overlast in de buurt voorkomen. Bovendien is deze bezorgwijze energiezuinig en milieuvriendelijk.

Ook zin om de échte Italiaanse smaken te proeven? Iedere dag, behalve op maandag, is het restaurant geopend van 16.00 tot 21.30 uur. Vanaf maart kan iedereen bij Italiano ook terecht voor heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs. En tegen die tijd is het restaurant ook geopend voor de lunch met heerlijk belegde Italiaanse bollen.

Pizza Italiano is te bereiken op telefoonnummer 0343-532274. Kijk ook eens op www.pizza-italiano-driebergen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie