Afbeelding
Edith Hazelzet

Sansoma opent in januari

Nieuws

DOORN Marjolein van Belle is de drijvende kracht achter een nieuw centrum in Doorn waar mensen terecht kunnen voor therapieën, behandelingen en workshops op het gebied van lichaamsbewustzijn. Door de krachten van vele gespecialiseerde aanbieders te bundelen kunnen cliënten uit de hele regio op één plek complementaire diensten van kwaliteit afnemen.

Edith Hazelzet

Vanaf 7 januari 2019 gaat Marjolein van Belle met een team van collega's van start in het grote, opgeknapte pand aan de Dorpsstraat 26 in Doorn, naast het politiebureau. In maar liefst tien royale ruimtes combineren de alternatieve therapeuten hun aanbod dat varieert van core energetica, lichaamsgerichte psychotherapie, ouder-kindtherapie tot traumagerelateerde therapie. Ook begeleiding in ontspanning wordt aangeboden met een groot scala aan cursussen en behandelingen zoals integratieve massages, energiewerk, core gym, TRE en Quantum Light Breath meditatie. Een deel van het aanbod is speciaal gericht op senioren. Verder worden er workshops en trainingen verzorgd zoals het maken van soulcollages en mandela tekenen. In maart staat een festival op de planning zodat geïnteresseerden kunnen ervaren hoe zij lichaamsbewustzijn kunnen bevorderen en welk effect dat heeft op het algehele welzijn.

KOMPAS Marjolein van Belle, zelf therapeut in de core energetica, licht toe wat zij met lichaamsbewustzijn bedoeld. ,,Voor mij is het lichaam het belangrijkste kompas. Als je echt luistert naar je lijf, voel je heel goed wat je zelf wilt, waar je behoeften liggen en ook wat je grenzen zijn. Dat leeft heel prettig; het schept duidelijkheid en veiligheid. Kinderen doen dat van nature, maar in de loop van ons leven gaan we steeds meer in ons hoofd zitten", vertelt van Belle. ,,Hier bij Sansoma helpen we mensen de wijsheid, die hun eigen lichaam altijd al heeft gehad, terug te vinden en erop te vertrouwen. Dat geeft rust en energie in je lijf en leven. Met ons uitgebreide aanbod is er altijd wel iets dat bij je past en combinaties zijn makkelijk te maken."

HEILIG LICHAAM Tijdens een zoektocht naar een grotere ruimte voor haar eigen praktijk Bellein bekeek Van Belle Dorpsstraat 26 en zag meteen de potentie van het bijzondere pand ,,Sansoma zat al heel lang in mijn hoofd. Ik wilde zo graag een plek creëren waar ik samen met anderen het werken aan lichaamsbewustzijn in de breedste zin kon aanbieden." Die plek werd Sansoma, dat 'heilig lichaam betekent'. ,,Veel therapeuten en behandelaars werken in hun eentje, vaak aan huis, maar nu we samen optrekken kunnen we elkaar versterken. We leveren complementaire zorg en kunnen in-huis doorverwijzen, wanneer een cliënt daar baat bij heeft. Ook kunnen we elkaar raadplegen en vinden er regelmatig onderlinge intervisies plaats." Van Belle heeft nog een aantal collega's op haar wensenlijstje staan: ,,Ik laat me graag verrassen, maar wil in ieder geval nog samenwerken met een voedingsdeskundige en iemand op het gebied van natuurgeneeskunde, mesologie en/of orthomoleculaire geneeskunde."

Meer informatie op sansoma.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01