Sporten met een dubbel goed gevoel

6 september 2018 om 13:49 Nieuws

DRIEBERGEN De afgelopen jaren groeide Hoenderdaal uit van sporthal tot een fantastische en veelzijdige sportaccommodatie. Met als hoofddoel het maatschappelijk element in de sport te behouden en te versterken. Health Center Hoenderdaal is dé plek om te ontmoeten, te ontspannen en te overwinnen. Die drie belangrijke elementen zijn terug te vinden in de geheel vernieuwde fitnessruimte, waar zichtbaar ingezoomd wordt op het 'nieuwe' fitness met behulp van de nieuwste technologie. Een project waar directeur Dennis Sturkenboom en manager Fitness Remco Sikking apetrots op zijn.

Babs Bouwman

Voor Dennis Sturkenboom, algemeen directeur, is de visie glashelder. Bij Health Center Hoenderdaal draait het om drie elementen. Sporten maakt het allereerst makkelijker om andere mensen te ontmoeten. Je deelt dezelfde passie en raakt sneller in gesprek met andere sporters. De nieuwe fitnessruimte is cirkelvormig opgesteld, zodat spontane ontmoetingen nog makkelijker tot stand komen. Sporters kunnen elkaar aankijken in plaats van tegen elkaars rug aankijken. Ont-moeten kan ook bij Hoenderdaal en is fijn in een wereld waar al heel veel moet. Bij Hoenderdaal moet niks. Leden mogen vooral lekker bezig zijn met wat ze zelf leuk vinden.

Ontspannen is een tweede gevolg van sporten. Het vermindert stress en lichaam en geest voelen fitter. De derde pijler is overwinnen. Jezelf overwinnen om naar de sportschool te gaan. Bijvoorbeeld om je conditie of figuur te verbeteren, te revalideren of sportspecifiek te trainen.

APP De trainingsapparaten in de nieuwe fitnessruimte zijn voorzien van de nieuwste technologie. Natuurlijk kan iedereen nog steeds met één druk op de knop beginnen met zijn of haar eigen programma. Maar sporters kunnen nu ook met een Apple Watch of een smartphone inloggen middels een eigen trainingsapp. Op die manier komen ze direct in hun eigen programma en kunnen ze zichzelf goed in de gaten houden. Bijvoorbeeld of ze progressie maken en of ze sterker of fitter worden. Tijdens het trainen kunnen de sporters hun prestaties volgen via een eigen scherm. Maar ze kunnen ook voor een bepaald landschap kiezen, zodat het lijkt of ze langs het strand of door de bergen fietsen of lopen. Ook Netflix, tv en social media kunnen ze op deze manier raadplegen. Het is zelfs mogelijk om met de buurman een wedstrijdje te doen of een rondje wat ze buiten gefietst of gelopen hebben, via Google Maps op de apparaten te herhalen.

De Hoenderdaal Academy is een platform waar lezingen en workshops op gebied van vitaliteit worden gehouden. Alle abonnementhouders hebben vrij toegang tot de Academy. Op dit moment loopt de actie 'Sporten met een dubbel zo goed gevoel?' Van elk abonnement dat nu wordt afgesloten, staat Hoenderdaal 30 euro af aan het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Daarmee kan één overnachting voor de familie van een ziek kind bekostigd worden. Dat geeft toch iedereen een dubbel zo goed gevoel?

w [www.hoenderdaal.com

advertentie
advertentie