Anders dan andere zaken

6 september 2018 om 13:48 Nieuws

DOORN Wijnspeciaalzaak De Buurman, van Nonna's, is te vinden aan de Kampweg in Doorn. Waarom speciaalzaak? Zo'n tachtig procent van het assortiment bestaat uit wijn, meest Italiaanse wijnen: geïmporteerd door eigenaar Armando di Christina. In de sfeervolle winkel vinden klanten ook producten voor bij de borrel, zoals aparte kaas, truffelworstjes en authentieke tapenade. Olijfolieliefhebbers kunnen hun eigen fles tappen. Al het heerlijks proeven kan ook: meestal in het weekend.

Babs Bouwman

Armando di Christina dankt zijn Italiaanse naam aan zijn vader, die op Sicilië opgroeide. Zelf is hij in Nederland geboren, maar de wijn werd hem bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten. Als hij in zijn jeugd naar oma op Sicilië ging, kreeg hij een glas wijn bij het eten, aangelengd met water of Fanta. Aanvankelijk vond hij het niet lekker, maar toen hij wat ouder werd begon hij het echt te proeven, te waarderen en zich er steeds meer voor te interesseren. Hij volgde cursussen en op een dag importeerde hij de wijn zelf. Als hij in Italië was geweest, zat zijn auto bomvol met wijn en olijfolies, allemaal op bestelling van familie en vrienden. Daar wilde hij meer mee doen en hij startte een winkel in Soest-Zuid. Maar omdat Armando di Christina op de Heuvelrug opgroeide, was het altijd een droom om zich in Doorn te vestigen. In maart van dit jaar opende hij de deuren van De Buurman. Veel vaste klanten uit Soest-Zuid zijn hem trouw gebleven.

KONING De Buurman is anders dan andere zaken. Je kunt er voornamelijk speciale wijnen kopen, die elders in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Wijnen uit alle toonaangevende landen in de wereld, ook bio, liggen ingedeeld op smaakgradatie in de schappen: van fris en soepel tot krachtig en vol. De prijzen beginnen vanaf 5,99 euro. Maar mensen kunnen in de wijnspecialiteitswinkel ook terecht voor de koning onder de wijnen uit Toscane 'Brunello'. Eén van de vaste klanten komt eens in de zoveel tijd zo'n mooie fles wijn halen en drinkt een glas met zijn beste vriend.

Armando di Christina werkte jarenlang als chef-kok. Aangevuld met zijn uitgebreide kennis over wijn kan hij zijn klanten goed adviseren als ze met specifieke vragen over eten komen en welke wijn daar goed bij past. Voor bij de borrel biedt De Buurman een mooie keuze uit harde kazen, olijven, heerlijke worstjes met échte truffel, bruschetta en gecertificeerde pesto. Allemaal bedoeld als eetlustopwekkend en niet maaltijdvervangend. Olijfolie is er ook: om zelf te tappen in - uiteraard - schone flessen of al gebotteld, zoals Olivastro, de meest bekroonde olijfolie in de wereld.

OP MAAT Bij de Buurman kan iedereen altijd slagen. Ook voor een mooi cadeau, een relatiegeschenk of zelfs een feestelijk kerstpakket, voor bedrijven of particulier. Wat Armando di Christina het liefste doet, is in gesprek met zijn klant gaan, zodat deze tevreden de deur uitgaat. En ook graag weer terugkomt!

a         [F debuurmandoorn; T 0343 446 081

advertentie
advertentie