Blije fractieleden en campagneleider Water Natuurlijk-De Stichtse Rijnlanden
Blije fractieleden en campagneleider Water Natuurlijk-De Stichtse Rijnlanden Maarten Verkerk

Reactie van Water Natuurlijk-De Stichtse Rijnlanden op winnen waterschapsverkiezingen 2019

26 maart 2019 om 14:29 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Op 25 maart 2019 heeft de dijkgraaf, Patrick Poelmann van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden officieel de uitslag van de Waterschapsverkiezingen bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat op 20 maart ruim 94.000 mensen in het gebied van De Stichtse Rijnlanden op Water Natuurlijk hebben gestemd. Dat zijn bijna 25.000 mensen meer dan 4 jaar geleden! 

Daardoor is Water Natuurlijk van 6 naar 7 zetels gegaan en met afstand de grootste democratisch gekozen partij in het Algemeen Bestuur.  

Namens de fractie van Water Natuurlijk nemen de volgende leden plaats in het Algemeen Bestuur:
1) Els Otterman uit Bunnik
2) Gerda Oskam uit Vleuten
3) Harmke van Dam uit Utrecht
4) Martin Jansen uit Odijk
5) Jaap van der Heijden uit Utrecht  
6) Diederik van der Molen uit Bilthoven
7)Agaath Dekker-Groen uit Houten.

Els Otterman, Lijsttrekker van Water Natuurlijk zegt daarover: “Met het motto ‘natuur als bondgenoot’ gaan we met de steun van ruim 94.000 kiezers keihard aan het werk om het water gezonder te maken, het watersysteem robuuster, de steden klimaatbestendiger, de dijken en oevers bloemrijker en de bedrijfsvoering van het waterschap  duurzamer. Wat een mooie opdracht! Dank voor uw vertrouwen!

Dit enorme succes hebben we te danken aan een enorme inzet van vrijwilligers, onze bevriende natuur- en milieuorganisaties en de steun van Groen Links en D66”.

Water Natuurlijk heeft Frits Lintmeijer voorgedragen als informateur. Alle partijen hebben daarmee ingestemd. Hij gaat verkennen welke mogelijkheden er zijn voor een stabiel college en een consistent collegeprogramma dat kan rekenen op een breed draagvlak in het algemeen bestuur.

Op naar een groene toekomst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie