Afbeelding
Merlijn Spenkelink

Wielertoertocht Classico Boretti in juli dwars door Utrechtse Heuvelrug

Wielrennen

HEUVELRUG De dertiende editie van de wielertoertocht Classico Boretti vindt in principe plaats op zaterdag 10 juli van dit jaar. De tocht, met een Italiaans tintje, heeft Ede als start- en finishplaats. Het uitdagende parcours loopt ook een groot deel over het grondgebied van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De inschrijving is geopend.

Samen met hoofdsponsor Boretti – hét ‘Italian culinary lifestyle’ merk -, biedt de organisatie fietsliefhebbers op 10 juli toch de mogelijkheid om de toertocht in 2021 te fietsen. ,,Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen voor een veilige toertocht. Zo kan er dit jaar bij inschrijving een gewenste starttijd gekozen worden, om zo de spreiding van de deelnemers op het parcours te waarborgen. Bovendien worden de startbescheiden, inclusief het bij de inschrijving inbegrepen limited edition Boretti wielershirt, vooraf toegestuurd’’, meldt de organisatie in een persbericht.

Tijdens deze editie worden een vijf routes inclusief de nodige ‘beklimmingen’ uitgezet. Naast de 30 kilometer (familietocht), 65 kilometer, 110 kilometer en 165 kilometer wordt er dit jaar voor de meest geoefende toerfietsers ook een route van 200 kilometer aangeboden. De routes starten en finishen in Ede en voeren de wielerfanaten over onder meer de Posbank, Amerongse Berg en – hoe kan het ook anders - Italiaanseweg.

De reeds aangeschafte startbewijzen in 2020 blijven geldig voor de editie op zaterdag 10 juli 2021. Wanneer de Classico Boretti onverhoopt geen doorgang kan vinden op de nieuwe datum ten gevolgen van COVID-19, blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie. Inschrijven kan hier

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00