Afbeelding
Rinus van Denderen

FC Driebergen verlengt contract met trainer Valentijn Zegwaart

27 januari 2023 om 12:18 Voetbal

DRIEBERGEN FC Driebergen heeft het contract van hoofdtrainer Valentijn Zegwaart met één jaar verlengd met een optie voor nog een seizoen. De 30-jarige trainer van onze club is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen en hier voegen wij dus nog een vierde seizoen aan toe. ,,Als club zijn we blij dat we nog een jaar met Valentijn Zegwaart door kunnen bouwen aan het eerste elftal”, zegt Thomas Meeles van de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) van FC Driebergen op de website van de club.

,,Qua resultaat zijn we dit seizoen wat minder begonnen dan gewenst, maar we hebben de laatste weken weer de aansluiting naar de bovenste plekken gevonden. Vanuit de club willen we graag door met Valentijn, naast dat hij een echte clubman is, zien we een duidelijke progressie in het elftal”, vervolgt Meeles. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met spelers en stafleden werd duidelijk dat de rek er nog (lang) niet uit is. Het elftal bestaat bijna helemaal uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Hier zijn we trots op, maar dit is zeker een uitdaging voor de trainer. Voor volgend seizoen hopen we versterkingen binnen te halen, mocht dat lukken dan hebben we de ambitie om de stap naar de derde klasse te maken.’’

Zegwaart is blij met het vertrouwen vanuit de club. ,,Ik vat de verlenging op als compliment en het is altijd fijn dat de spelers waar je al vier jaar mee werkt, waarvan één als assistent-trainer, met je door willen. Want de spelers zijn in dit verhaal natuurlijk het allerbelangrijkste. Ze verdienen iemand waar ze het in zien zitten. En ja, een vierde seizoen als hoofdtrainer bij FC Driebergen, dat is natuurlijk wel echt schitterend!”

Hij vervolgt: ,,Voor mezelf heb ik ditmaal ook echt goed moeten nadenken over een vervolg. Ik kwam er al snel achter dat mijn twijfels vooral te maken hadden met het feit dat we dit seizoen iets wisselvalliger presteren dan vorig seizoen. Juist daarvoor loop ik niet weg en zie de weg naar boven als grootste uitdaging en doelstelling. De club kan van mij verwachten dat ik vol overgave mijn werk doe voor de ontwikkeling van de spelers, de ontwikkeling van de selectie en ontwikkeling van de club.”

De aankomende tijd gaat FC Driebergen verder met de invulling van de staf en de spelersselectie voor het nieuwe seizoen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie