DEV Doorn bestaat 95 jaar

3 apr, 06:54 Voetbal
DEV Doorn
DEV Doorn-voorzitter Pepijn de Witte en secretaris Roland Holdinga aan de start van hun 8-holes run.
DEV Doorn-voorzitter Pepijn de Witte en secretaris Roland Holdinga aan de start van hun 8-holes run.

DOORN Met ludieke en historische publicaties uit het verleden en heden van de club alsmede een ‘Footgolf ‘ evenement, viert de Doornse zaterdag vierdeklasser DEV dit jaar haar 95-jarig bestaan. Een aan de huidige situatie aangepast jaarfeest, dat bijzonder en inventief mag worden genoemd.

De eerste voetbalvereniging in de voormalige Gemeente Doorn was niet DEV, maar SSS (Sport Staalt Spieren 1906). SSS bleek geen lang leven beschoren en hield in 1922 op te bestaan. Spelers sloten zich vervolgens aan bij voetbalvereniging NIO (Na Inspanning Ontspanning) uit het naburige Driebergen en speelden daarnaast in een straatvoetbalclubje uit Doorn (Fiks of Niks).

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.