Onnodig verlies voor HDS in laatste competitiewedstrijd

16 mei 2013 om 00:00 Voetbal

0-1 Nederhorst, 1-1 Reinder Busstra, 1-2 Nederhorst, 1-3 Nederhorst, 2-3 Daan van Deukeren, 2-4 Nederhorst

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS moest in eigen huis genoegen nemen met een 2-4 nederlaag tegen Nederhorst. Een nederlaag die gezien de vele kansen aan HDS zijde absoluut niet nodig was geweest. Alhoewel er in de laatste competitiewedstrijd voor de Leersummers niets meer op het spel stond en de ploeg ook komend seizoen actief blijft in de derde klasse, had een overwinning toch een mooie afsluiting geweest van een wisselend seizoen. In de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd kreeg HDS kans op kans, maar verzuimde om al vroeg op een riante voorsprong te komen. Een onoplettendheid in de Leersumse defensie betekende in de 26e minuut de 0-1 achterstand voor HDS, dat echter kort daarna weer op gelijke hoogte kon komen (1-1). Maar het was Nederhorst dat de ruststand bepaalde op 1-2. In de tweede helft kwam HDS al snel op een 1-3 achterstand en leek de wedstrijd te zijn gelopen. Alhoewel van Deukeren nog wel kon verkleinen tot 2-3, was de koek op voor de thuisploeg en kreeg scheidend trainer Jan van Dalem geen stralend afscheid in de vorm van een slotoverwinning. Een slecht slot van een wisselvallig eerste jaar in de derde klasse.