FC Driebergen kruipt door het oog van de naald

26 februari 2013 om 00:00 Voetbal

0-1 Cobu Boys, 1-1 Paul van Hofwegen

DRIEBERGEN - FC Driebergen mocht blij zijn dat er uiteindelijk tegen Het Amersfoortse Cobu Boys nog een punt werd binnen gehaald. Gezien het verloop van de wedstrijd had de ploeg van trainer Bert v/d Brom daar eigenlijk geen recht op. De Driebergenaren die moesten uitwijken naar kunstgras, leden met name in de eerste helft veel balverlies en waren niet in staat het snelle aanvalsspel van de Amersfoorters het hoofd te bieden. Het was in de eerste helft aan Driebergen goalie Michel van Bruggen te danken dat er gerust kon worden met een 0-0 gelijke stand. Bij aanvang van de tweede helft had v/d Brom wat wissels toegepast teneinde het middenveld te versterken zodat er meer druk uitgeoefend kon worden. En dat deed de thuisploeg ook. Toch was het in de 52e minuut Cobu Boys dat op een terechte 0-1 voorsprong kwam en leek af te stevenen op een driepunter. Maar toen van Bruggen in de 75e minuut rood kreeg vanwege een charge buiten de zestien en Driebergen met tien man kwam te spelen, kenterde de wedstrijd en schoot Paul van Hofwegen zijn ploeg naar een gelukkige 1-1 eindstand.