Eenvoudige overwinning SVL tegen hekkensluiter DVVA

15 maart 2012 om 00:00 Voetbal

1-0 Matty van Leeuwen, 2-0 Bastin Hofman, 3-0 Pascal van Doorn, 4-0 Matty van Leeuwen

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL behaalde in eigen huis een eenvoudige 4-0 overwinning tegen het als laatste geklasseerde DVVA. Alhoewel DVVA in de beginfase diverse keren SVL goalie Geert Willem Merkens op de proef stelde, was het in de 24e minuut van Leeuwen die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Op voortreffelijk aangeven van Willem Baay was het Hofman die in de 34e minuut wist uit te breiden naar 2-0, wat ook teven de ruststand betekende. Na rust een veel te laconiek spelende thuisploeg die mede dankzij goed keeperswerk van Merkens in de beginfase van de tweede helft de nul kon houden. Een uitbraak van SVL in de 65e minuut betekende de 3-0 door van Doorn gevolgd in de 78e minuut door een vierde treffer van van Leeuwen ditmaal op aangeven van van Doorn. Dat was vervolgens ook de eindstand in een wedstrijd waar voor de thuisploeg veel meer had ingezeten. SVL trainer Jan Gaasbeek:" Tegen dit soort ploegen moet je geconcentreerd blijven spelen om het maximale rendement er uit te halen. Dat hebben we zonder meer nagelaten." Door deze overwinning stijgt SVL naar een vijfde positie en lijkt, na de afgelopen zeven jaar niet, nu wel veilig voor nacompetitievoetbal.