Nerveus spelend DEV houdt belangrijke punten in eigen huis

15 maart 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Hicham Chater, 1-1 Rick Andeweg, 2-1 Paul Okkersen, 2-2 Stefan Heil, 3-2 Rick Andeweg

DOORN - Met twee strafschoppen schoot DEV spits Rick Andeweg zijn ploeg naar een 3-2 overwinning tegen een fysiek op het randje spelend DHSC uit Utrecht. DEV trainer Michel van Aken:" Een draak van een wedstrijd waarin mijn ploeg gedurende een groot deel van de wedstrijd veel te behoudend speelde. Mogelijk dat deze overwinning het team weer het broodnodige vertrouwen in eigen kunnen geeft." De eerste dertig minuten speelde DEV vooral tegen zichzelf en kwam al in de 10e minuut op een 0-1 achterstand. In het laatste kwartier gooide DEV eindelijk de schroom van zich af en kwam middels een strafschop in de 42e minuut op gelijke hoogte met de Utrechtenaren. In de tweede helft een met meer vertrouwen spelende Doornse formatie die in de 51e minuut op een 2-1 voorsprong kwam door een fraaie treffer van Paul Okkersen. Nog geen drie minuten later was het alweer gelijk en bleef het vervolgens billen knijpen. Alhoewel DEV zich het laatste kwartier weer te ver terug liet dringen, bleek een tweede strafschop van Andeweg in de 65e minuut genoeg om de volle winst binnen te halen. Een belangrijke driepunter voor degradatiekandidaat DEV.