SVL in tweede helft oppermachtig in inhaaltreffen tegen de Merino's

19 januari 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Thomas Malolepszy, 0-2 Walter Cremers

LANGBROEK - De 0-2 overwinning die SVL in de uitwedstrijd tegen de Merino's, had eigenlijk veel hoger moeten uitvallen. Maar met name het vizier van SVL spits Arend Zweistra stond niet op scherp, waardoor diverse opgelegde kansen verloren gingen. Alhoewel de thuisploeg in de beginfase van de eerste helft veel druk naar voren uitoefende, kreeg SVL geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd. In de 17e minuut was het voor de eerste keer Zweistra die een dot van een kans niet in een treffer wist om te zetten. Met kort voor rust een goede redding van SVL goalie Geert Willem Merkens, bleef het scorebord tot aan de rust maagdelijk schoon. In de tweede helft een oppermachtig SVL dat door een prachtig doelpunt van uitblinker Thomas Malolepszy in de 50e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Nog geen twee minuten later was het weer Zweistra die voor de tweede keer verzuimde te scoren. In de 75e minuut was het Walter Cremers die een prachtige voorbereidende actie van Malolepszy bekwaam wist af te ronden (0-2). Met in de 80e minuut wederom Zweistra die het net niet wist te vinden bleef het uiteindelijk bij die "magere" 0-2 overwinning. Zonder een aantal vaste krachten (blessures) een prima resultaat voor de ploeg van trainer Jan Gaasbeek.