1-0 Joey van Schoonhoven

7 april 2011 om 00:00 Voetbal

DOORN - Na twee wedstrijden waarin zaterdag vierdeklasser DEV aan het kortste eind trok, toonde de ploeg van trainer Michel van Aken in de thuiswedstrijd tegen SVP uit Veenendaal de nodige veerkracht en won verdiend met 1-0. DEV-trainer Michel van Aken: ,,Mijn ploeg verdient een groot compliment voor de wijze waarop ze zich na twee mislukte wedstrijden hebben hersteld. Het team toonde karakter en doorzettingsvermogen en liet zien dat het tot goed voetbal in staat is.”

DEV begon in een aangepaste opstelling met het accent op de verdediging. SVP begon zoals verwacht fysiek sterk, waarbij met name de lichtvoetige en snelle Doornse vleugelspeler Charles van Ligten het moest ontgelden. Maar DEV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en kwam in de 37ste minuut via Joey van Schoonhoven op een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong en tevens ruststand.

Hoewel SVP in de tweede helft fanatiek in de aanval ging, bleef DEV de rust bewaren en speelde geconcentreerd op de counter. Die vastberadenheid betekende dan ook na afloop van de tweede vijfenveertig minuten de op alle fronten verdiende 1-0 overwinning.