SVMM morst dure punten in streekderby tegen DVSA

3 maart 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Nick Engelen, 1-1 Leo van Eem

MAARN - In de Heuvelrugderby verloor het thuisspelende SVMM dure punten. Met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen streekgenoot DVSA. Beide ploegen begonnen agressief aan de wedstrijd met voor beiden slechts een doel voor ogen: drie punten binnenhalen. Voor SVMM van belang om de aansluiting met de top niet te verliezen en voor DVSA belangrijk in de strijd om rechtstreekse degradatie. SVMM had eerste half uur het beste van het spel, maar verzuimde om uit een van de vele kansen te scoren. DVSA dat zich moest beperken tot de counter en dat zeker niet onverdienstelijk deed, kreeg het laatste kwartier van die eerste helft wat meer grip op het spel. Toch slaagden beide ploegen er voor rust niet in om te scoren. In de 63e minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong van SVMM door een treffer van vleugelspits Nick Engelen. DVSA weigerde echter om zich daarbij neer te leggen en wist in de 80e minuut de gelijkmaker te produceren door Leo van Eem, na een misser van SVMM goalie Bas Langeveld. Aan die stand veranderde vervolgens niets meer, waardoor beide ploegen de punten deelden en SVMM de aansluiting naar de top verloor.