1-0 Steef Marchal, 1-1 DSO, 2-1 Steef Marchal, 3-1 Laurens Vernooij, 3-2 DSO

9 september 2010 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - Hoewel het er na de eerste helft vrolijk uitzag voor HDS (3-1 voorsprong), beleefde Leersum nog een benauwde tweede helft. HDS-trainer Jan van Dalem: ,,In de eerste 45 minuten speelden we bij vlagen briljant voetbal. Zowel in de combinatie over veel schijven als in het positiespel was mijn ploeg superieur.” Die superioriteit vertaalde zich al in de 14de minuut in een treffer van Leersummer Steef Marchal, die met het hoofd de 1-0 binnen sloeg.

Ondanks dat DSO uit Nieuwegein nog geen twee minuten later de gelijkmaker produceerde, was het toch HDS dat de toon zette. Met wederom een treffer met het hoofd door Marchal (20.), gevolgd door een goed ingeschoten strafschop van Laurens Vernooij (33) liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Toch zag ze die in de 45ste minuut nog slinken tot een 3-2 ruststand. In de tweede helft zakte HDS terug, verloor het tempo in de ploeg en liep eigenlijk 45 minuten lang tegen zichzelf te voetballen.

Van Dalem: ,,Voor hetzelfde geld gaan we alsnog de teil in. Er valt nog genoeg te doen, zeker met komende week Focus als tegenstander!’’