Afbeelding
Rinus van Denderen

Valentijn Zegwaart ook volgend seizoen trainer bij FC Driebergen: ‘We zijn nog niet klaar’

15 maart 2024 om 08:27 Voetbal

DRIEBERGEN Valentijn Zegwaart is ook volgend seizoen de trainer van FC Driebergen. De voetbalclub lichtte de optie in het contract waardoor de 31-jarige hoofdtrainer op gaat voor zijn vijfde seizoen bij de club.

FC Driebergen laat weten blij te zijn met de verlenging waardoor er nog een jaar met Zegwaart gebouwd kan worden aan het eerste elftal. Lid van het VTZ, Thomas Meeles, zegt hierover het volgende: ,,We hebben dit jaar meerdere uitdagingen gehad bij onze vereniging. Het nieuwe voetbalplan dat eind dit jaar wordt verwacht (met de implementatie volgend seizoen) zal veel uitdagingen wegnemen. Enorm belangrijk in de implementatie van een nieuw plan is om daar de juiste mensen voor te vinden en te behouden om de continuïteit te borgen. We zien daar in Valentijn een essentiële schakel in die we graag behouden om dit traject in te gaan. Vandaar dat we met enige vertraging en meerdere gesprekken blij zijn om aan te kondigen dat Valentijn ook volgend seizoen voor de groep zal staan. Binnen de spelersgroep werd zeer positief gereageerd en ook andere belanghebbenden gaven unaniem aan het volste vertrouwen in Valentijn te hebben. We kijken uit naar volgend seizoen!”

GOEDE CONNECTIE MET DE GROEP

Zegwaart is blij met het vertrouwen vanuit de club. ,,Door aanwijsbare omstandigheden presteren we tot op heden niet zo stabiel als gehoopt. Gelukkig weten we waar dat aan schort en zitten daar ook redenen bij waar we helaas geen invloed op hebben gehad. Ondanks dat voel ik nog steeds een goede connectie met de groep én zie ik nog voldoende aanknopingspunten om gewoon door te gaan. Vandaar dat ik uiteindelijk toch de knoop heb doorgehakt.” 

INTERESSE VAN ANDERE CLUBS

,,Het besluit is niet over één nacht ijs gegaan”, vervolgt de trainer. ,,Er was wat interesse van verschillende clubs, echter ben ik ook ooit met een bepaalde ambitie begonnen bij het eerste elftal van FC Driebergen. Die ambitie staat nog en hebben we simpelweg nog niet bereikt. Ik ben in ieder geval niet iemand die daar zomaar voor wegloopt. Ik ben trainer voor de spelers en voor de club, die staan centraal. Beiden geven mij nog enorm veel motivatie, energie en plezier. Als je die verbintenis nog sterk voelt, dan moet je volgens mij gewoon doorgaan en de weg vervolgen om de ambitie te verwekelijken. Wat de ambitie is? Weer terug naar de top vierde klasse en omhoog naar de derde klasse!” 

DOORSTROMING JEUGD

,,Daarbij hopen we dat onze jeugd de stap naar het eerste elftal wil blijven maken”, vult Meeles aan. ,,Daar moeten we het als club toch van hebben en die visie blijven we als club uitdragen. Een hoofdtrainer die is opgegroeid binnen de vereniging kan ervoor zorgen dat ons eerste elftal vanuit onze clubwaarden gaat presteren met eigen talenten en ervaren jongens, in ieder geval met spelers die graag bij onze club willen spelen. De aankomende tijd gaat VTZ verder met de invulling van de staf en selectie voor het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor de andere seniorenteams.”

advertentie
advertentie