Start van de 6 km
Start van de 6 km Wim de Bruijne

Enthousiaste lopers en stralend weer bij de 3bergenLOOP

13 maart 2023 om 22:05 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 11 maart vond voor de 18de keer de 3bergenLOOP plaats. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement waar 1180 volwassenen en 400 basisschoolkinderen aan meededen. Het winterse weer en regenval de laatste twee dagen voor het evenement gaf de organisatie nog wat zorgen over de begaanbaarheid van de bospaden. Gelukkig waren de parcoursen zaterdag goed genoeg en was het heerlijk hardloopweer.

De 4-jarigen gingen ‘s ochtends als eerste van start en renden een rondje vanaf RCN Het Grote Bos en daarna volgden de oudere kinderen verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. In totaal deden 400 kinderen mee aan de kidsrun. Ze gingen na afloop allemaal met een mooie medaille naar huis. Door Speelgoedwinkel Planet Happy werden drie scholenprijzen uitgereikt aan de basisscholen met de meeste deelnemende kinderen. De Coolsma, Zonheuvel en Dolfijn kregen een tegoedbon om te besteden bij Planet Happy.

De halve marathon ging over een prachtig en pittig bosparcours door Bornia Heidestein en Hoog Moersbergen. 430 deelnemers uit heel Nederland namen hieraan deel. De snelste man op deze afstand was Sven Huisman uit Blaricum in een tijd van 1:18:41 en de snelste vrouw Simche Heringa in 1:34:53 uit Utrecht.

De 12,5 km was de populairste afstand met 485 lopers. De route ging door Bornia Heidestein over de Maarnse berg en via Hoog Moersbergen terug naar het Grote Bos. De snelste man op deze afstand was Jeroen Visser uit Utrecht in een tijd van 46:26. De snelste vrouw was Eline Lam uit Utrecht in een tijd van 52:58. De winnaars op de 6 km waren Ruben Klein uit Soesterberg (tijd 23:21) en Saskia van Vugt uit Driebegen-Rijsenburg (tijd 25:07).

Voor het goede doel het Utrechts Landschap is door deelnemers het mooie bedrag van € 3374,- opgehaald. Dit bedrag wordt besteed aan herstel van de Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg.

De organisatie bedankt alle lopers, vrijwilligers, de scouts van de Hermansgroep en sponsoren voor het mogelijk maken van dit evenement. Tot volgend jaar!

advertentie
advertentie