DEV Doorn start nieuw initiatief: Walking Football voor 60-plussers

10 augustus 2021 om 12:34 Sport Deel je nieuws

Voetbalclub DEV Doorn start na de zomer met een Old Stars Team oftewel met Walking Football voor 60-plussers.  DEV Doorn vindt het belangrijk dat ouderen meer gaan bewegen en werkt daar graag zelf actief aan mee. Het idee is om dit elke vrijdagmiddag te organiseren bij DEV Doorn op Sportveld Tuilland, maar de exacte dag en het tijdstip moet nog bepaald worden.  

Pepijn de Vette is initiator van dit initiatief bij DEV en vertelt: “Walking Football wordt ook wel loopvoetbal genoemd. De voetballers spelen in wandeltempo op een kwart veld. Voetballen zonder te rennen dus. Is dat nog wel voetbal en is dat leuk dan?’, hoor ik vaak. Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. Je mag dus niet rennen, maar er zijn ook geen keepers en buitenspel telt niet. Je speelt zes tegen zes en de bal mag niet boven heuphoogte uitkomen. Verder zijn slidings en lichamelijk contact verboden. Dit alles om blessures te voorkomen. Maar het blijft dus wel echt voetbal, maar wel voetbal dat je een leven lang kunt blijven doen.”

Derde helft

Daarnaast is meedoen aan de Old Stars een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken en blijven bij DEV Doorn met alle activiteiten en gezelligheid die bij een vereniging horen. “Je ontmoet nieuwe mensen, kunt gezellig koffiedrinken met elkaar of genieten van de derde helft.  En je hoeft echt geen voetbalervaring te hebben, Walking Football staat open voor iedereen van 60 jaar en ouder.”

Ook de KNVB promoot het Walking Football voor senioren valt te lezen op de KNVB-site. Het komt niet alleen de gezondheid van anderen ten goede, het kan ook helpen voorkomen dat deze doelgroep eenzaam wordt.  In teamverband voetballen draagt bij aan het verwezenlijken van dit doel. Inmiddels bieden circa 300 verenigingen het Walking Footbal aan.

Na de zomer is DEV Doorn dus ook één van de verenigingen die aan Walking Football doet. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@devdoorn.nl

advertentie
advertentie