Michel van Aken ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer van DEV
Michel van Aken ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer van DEV import

DEV toont zich waardig kampioen

Sport/sport

DOORN Alhoewel zaterdag vierdeklasser DEV zich twee weken geleden al kampioen mocht noemen in de vierde klasse H, toonde de thuisploeg zich in het treffen tegen Ede/Victoria een waardig kampioen die sportieve kracht uitstraalde getuige de 7-4 overwinning. De officiële huldiging van de kersverse kampioen na afloop van dit duel kreeg daarmee een extra feestelijk tintje. 

DEV was er duidelijk op gebrand om ook deze voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie winnend af te sluiten. Alhoewel DEV al na vier minuten speeltijd op een niet verwachte 0-1 achterstand geraakte, begon de thuisformatie daarna pas goed te draaien en trok de stand alweer snel gelijk. Na een kwartier speeltijd in de eerste helft kwam DEV pas goed op stoom en liep door treffers van Tim Kas (driemaal) en Marijn de Graaf uit naar een 5-1 ruststand. 

Ook in het tweede deel bleef DEV de druk er op houden liep halverwege uit naar een 7-2 voorsprong. Ondanks dat de gasten uit Ede nog wel een tweetal individuele acties beloond zagen met een tweetal treffers, bleef de thuisploeg de regie over de wedstrijd voeren en kwam eigenlijk nauwelijks in echte moeilijkheden. Een dik verdiende 7-4 overwinning voor een oppermachtig DEV, dat na afloop de kampioensmedailles en de schaal kreeg uitgereikt door een vertegenwoordiger van de KNVB. Met nog een wedstrijd voor de boeg (uit tegen Lienden), is DEV de meer dan terechte kampioen in de zaterdag vierde klasse H en keert na een jaar afwezigheid terug op derde klasse niveau. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30