Reclamebord rookvrije generatie
Reclamebord rookvrije generatie Hartstichting

Hockeyclub de Haaskamp trapt af naar een rookvrij sportterrein

26 augustus 2018 om 22:46 Sport/sport Deel je nieuws

Hockeyclub de Haaskamp heeft met ingang van het nieuwe seizoen, als eerste hockeyclub van de Utrechtse Heuvelrug, de aftrap gegeven voor het invoeren van een rookvrij sportterrein. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt H.C. de Haaskamp aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil H.C. de Haaskamp kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij de de Haaskamp?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt de de Haaskamp rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en de veranda zijn rookvrij. Alleen op zondag (wanneer er geen kinderen zijn) mag er achter het clubhuis gerookt worden in de aangegeven rookzone.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Nicolien Rosier, bestuurslid Communicatie en PR: ‘we willen als club graag een goed voorbeeld zijn voor onze kinderen en hen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken. Door dit beleid hopen we een duidelijk signaal af te geven bij de kinderen’.

Hartstichting: rookvrije sportterreinen
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van de Haaskamp sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze  beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Het is nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken, zoals de sportomgeving. Het is mooi om te zien hoe het draagvlak voor de Rookvrije Generatie groeit en hoe steeds meer sportverenigingen op weg gaan naar rookvrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie