In 2019 werd de voorlopig laatste editie van het Sportgala gehouden.
In 2019 werd de voorlopig laatste editie van het Sportgala gehouden. Wilco Willemse

Geen Sportgala Utrechtse Heuvelrug in 2022

Overig

HEUVELRUG Er wordt komend jaar opnieuw geen Sportgala van de Utrechtse Heuvelrug gehouden. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag bekend gemaakt.

,,Ook in 2021 zijn er vanwege de Covid19-situatie slechts een zeer beperkt aantal sportcompetities geweest. Daardoor is er een te gering aantal kandidaten om een volwaardig sportgala in 2022 voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug te kunnen organiseren”, legt Bram Brinkman namens het sportgala uit. ,,Ook de aanhoudende onzekerheid over de coronamaatregelen maken het erg lastig om goede voorbereidingen voor een dergelijke evenement te treffen. Daarom vervalt opnieuw het traditionele Sportgala Utrechtse Heuvelrug dat normaliter altijd in februari werd gehouden.”

ALTERNATIEF De werkgroep sportprijzen denkt wel na over een vervangend evenement voor 2022 waardoor de sportactiviteiten en de sporters in de gemeente toch in de belangstelling blijven. Sportwethouder Chantal Broekhuis hierover: ,,Erg spijtig, maar zeer begrijpelijk dat het sportgala ook volgend jaar niet doorgaat. Maar fijn dat er wordt gekeken naar een eventueel nieuwe opzet in welke vorm dan ook. Het gaat er tenslotte toch om om de sportinitiatieven en -prestaties in onze gemeente te blijven stimuleren en promoten en alle enthousiastelingen daarvoor bij elkaar te brengen.”

De verschillende sportprestaties uit de afgelopen jaren worden nauwgezet bijgehouden zodat bij een eventueel volgend sportgala of anderszins opzet deze nog gewoon zullen meetellen.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 2 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn gisteren
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33