Afbeelding
Gezond Oud
De specialist

Buiten sporten is gezond

Overig

DOORN Bij Gezond Oud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur. Zo wordt er wekelijks gesport met gezellige groepen in Doorn bij Helenaheuvel. Ook start er in mei een groep in Amerongen. Naast dat het lekker en gezellig is, heeft buiten sporten ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen.

Al heel wat jaren wordt de relatie tussen natuur en gezondheid onderzocht met tot op heden louter positieve resultaten. Zo zorgen het vele groen, de frisse buitenlucht en de rust voor allerlei zintuiglijke prikkels en een ontspannen gevoel. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op je hormoonstelsel. Het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt, wat je schildklier stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt.

Ook maak je door zonlicht meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je lichaam beter beschermd wordt tegen bacteriën en virussen. Vitamine D, dat je lichaam aanmaakt uit zonlicht, zorgt weer voor sterkere botten, een fitter gevoel en een beter slaapritme. Ook niet onbelangrijk: het is bewezen dat sporten in de buitenlucht een vertragende werking heeft op dementie.

BEGELEIDING De buitentrainingen van GezondOud worden gegeven door professionele trainers. Tijdens de training wordt gewerkt aan de conditie, de stabiliteit, de mobiliteit en doen we diverse spierversterkende oefeningen. De trainingen zijn lekker inspannend maar ook oergezellig. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Er wordt gesport in groepen van maximaal 16 deelnemers en alle RIVM-richtlijnen worden gerespecteerd. Binnen de groep kan iedereen deelnemen op zijn eigen niveau.

Kijk voor meer informatie op www.gezondoud.nl of bel 06-53837045.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 4 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 11 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep gisteren
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31