Afbeelding
Gezond Oud
De specialist

Buiten sporten is gezond

Overig

DOORN Bij Gezond Oud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur. Zo wordt er wekelijks gesport met gezellige groepen in Doorn bij Helenaheuvel. Ook start er in mei een groep in Amerongen. Naast dat het lekker en gezellig is, heeft buiten sporten ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen.

Al heel wat jaren wordt de relatie tussen natuur en gezondheid onderzocht met tot op heden louter positieve resultaten. Zo zorgen het vele groen, de frisse buitenlucht en de rust voor allerlei zintuiglijke prikkels en een ontspannen gevoel. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op je hormoonstelsel. Het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt, wat je schildklier stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt.

Ook maak je door zonlicht meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je lichaam beter beschermd wordt tegen bacteriën en virussen. Vitamine D, dat je lichaam aanmaakt uit zonlicht, zorgt weer voor sterkere botten, een fitter gevoel en een beter slaapritme. Ook niet onbelangrijk: het is bewezen dat sporten in de buitenlucht een vertragende werking heeft op dementie.

BEGELEIDING De buitentrainingen van GezondOud worden gegeven door professionele trainers. Tijdens de training wordt gewerkt aan de conditie, de stabiliteit, de mobiliteit en doen we diverse spierversterkende oefeningen. De trainingen zijn lekker inspannend maar ook oergezellig. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Er wordt gesport in groepen van maximaal 16 deelnemers en alle RIVM-richtlijnen worden gerespecteerd. Binnen de groep kan iedereen deelnemen op zijn eigen niveau.

Kijk voor meer informatie op www.gezondoud.nl of bel 06-53837045.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25