‘Alle kinderen kunnen sporten; ook als meedoen soms moeilijk is’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Alle kinderen kunnen sporten; ook als meedoen soms moeilijk is’

5 mrt, 06:44 Overig
Heuvelrug Sportief & Gezond
Iedereen kan sporten, ook als meedoen soms moeilijk is.
Iedereen kan sporten, ook als meedoen soms moeilijk is.

AMERONGEN OSV Amerongen (DVSA en Hemur Enge) start deze maand een nieuwe sportgroep: Xiks-team. Daar staat iks voor ‘iederen kan sporten’ en dat is dan ook precies waar de training voor bedoeld is. Jeugd tussen 6 en 12 jaar met een (lichte) verstandelijke of motorische beperking of kinderen die zich in een reguliere groep niet prettig voelen, kunnen aanhaken. Deze maand nog wordt er gestart, het Xiks-team traint op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00.

In de rest van Nederland zijn soortgelijke initiatieven vaak onder gebracht in de G-teams. De associatie met de G van gehandicapt is al snel gemaakt en daarom koos OSV Amerongen voor een heel andere letter, de X. Overigens staat die G helemaal niet voor gehandicapt. Het is, achteraf wellicht wat onhandig, gewoon de eerste letter die vrij was voor de jeugdteams, waar de oudste junioren het A-tea..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.