Alle sportkantines op Heuvelrug gezonder: ‘Bitterballen en bier blijven ook’

23 sep, 15:00 Overig
Wilco Willemse
Mooie uitreiking van de vaantjes die horen bij een gezonde kantine. Goud in het midden!
Mooie uitreiking van de vaantjes die horen bij een gezonde kantine. Goud in het midden!

AMERONGEN Op sportpark De Burgwal, waar alle buitensportverenigingen van Amerongen gevestigd zijn, hebben de drie kantines het certificaat gekregen van ‘Gezonde kantine’ van Team Fit. Afgelopen zondag was de feestelijke uitreiking. Vorig jaar de haalde de kantine van tennisvereniging ATV het bronzen certificaat en die werd verlengd. Aan de kantine van hockeyvereniging De Haaskamp werd het zilveren certificaat overhandigd. En aan OSV, de omnisportvereniging waar voetbalvereniging DVSA, korfbalvereniging Hemur Enge en de nieuwe vrouwenvoetbalclub VVH bij horen, werd zelfs het gouden certificaat uitgereikt door wethouder sport Chantal Broekhuis.

Buurtsportcoach Simonetta van den Berg begeleidde de clubs tijdens het traject: ,,Om als bestuur van een sportvereniging te gaan voor een gezonder aanbod, vergt ballen. Vaak moet er afscheid genomen van een jarenlange manier van denken. Gelukkig biedt Team Fit duidelijke handvatten om stapsgewijs naar een gezondere kantine te werken. Dat we nu alle clubs op De Burgwal zo ver hebben, is natuurli..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.