Afbeelding
Hans Bömer

Promotiedroom Dalto vervliegt na nederlaag bij Groen Geel

19 april 2023 om 11:30 Korfbal

WORMER De korfballers van Dalto zijn er dinsdagavond niet in geslaagd een derde, beslissende wedstrijd af te dwingen voor promotie naar de Korfbal League. In Wormer verloren de Driebergenaren met 16-15 van Groen Geel.

Daarmee kwam er een einde aan de promotiedroom van de formatie van Barry Schep die daarmee direct zijn laatste wedstrijd voor Dalto coachte. In een heerlijke korfbalambiance viel het eerste doelpunt pas in de tiende minuut. Fleur Kroes scoorde voor Dalto. Halverwege leidde Groen Geel met 7-4.

Toch knokte een dapper Dalto zich terug naar 7-7 en nam het daarna een voorsprong van vier punten: 8-12. Groen Geel, de nummer negen van de Korfbal League, liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 14-15. Dalto kreeg een paar minuten voor tijd een strafworp om de marge op twee te brengen, maar Lotte van Montfort miste.

Die misser bleek cruciaal, want in de tegenaanval maakte Groen Geel de 15-15. Een schot van invaller Thijs van de Griendt draaide met alle pech van de wereld uit de korf, waarna Groen Geel 22 seconden voor tijd de 16-15 maakte. Daarna was er te weinig tijd voor de gelijkmaker.

Dalto speelt komend seizoen opnieuw in de Korfbal League 2, het één na hoogste niveau van Nederland. Op 6 mei hervat Dalto, dan onder leiding van coach Jesper Oele, de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Nic.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie