Afbeelding
Hans Bömer

Deceptie voor Dalto: korfballers verliezen finale van HKC

9 april 2023 om 11:46 Korfbal

DRIEBERGEN De finale van de Korfbal League 2 is voor Dalto op een enorme deceptie uitgelopen. De Driebergse formatie verloor in een bomvolle PKC-hal in Papendrecht met 18-19 van HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Toch is er nog een escape voor de ploeg van Barry Schep.

Met iets meer dan 500 man toog de Driebergse aanhang in een karavaan naar Papendrecht. Gisteravond moest het gebeuren. Dalto had zich in de reguliere competitie veruit het meest bekwaam getoond. Als koploper en met een straatlengte voorsprong op de concurrentie was Dalto de grote favoriet voor promotie naar de Korfbal League, het hoogste korfbalplatform van het land. In de play-offs was de gewezen landskampioen TOP Sassenheim nog betrekkelijk eenvoudig aan de kant gezet.

Uiteindelijk zegt zo’n reeks weliswaar iets over de stabiliteit en vorm over het hele seizoen, maar op een finaledag tellen andere aspecten. Vorm van de dag en plankenkoorts bijvoorbeeld. In de finale tegen HKC had Dalto in de openingsfase flink pech met een paar schoten die ongelukkig de korf uitdraaiden. Niet dat HKC daar onmiddellijk van profiteerde, maar de geel-zwarten speelden zichzelf door die rommelige start met weinig treffers niet lekker in de wedstrijd.

GAATJE VAN TWEE PUNTEN Pas richting het einde van het eerste helft sloeg Dalto een gaatje naar twee punten, nota bene in een fase waarin iedereen met een geel-zwart bloed de schrik om het hart sloeg toen Karin van den Brink zich ongelukkig verstapte en met een ogenschijnlijk pittige knieblessure moest laten wisselen. Een stevige aderlating, al liet Dalto zich in eerste instantie niet van de wijs brengen door die tegenslag.

Toch kwam de formatie van Barry Schep ongelukkig uit de kleedkamer. Na een 11-9 voorsprong stond het in een mum van tijd 11-11 en kon het vrij spelende HKC uitlopen naar 12-14 en 13-15. Dalto knokte zich terug naar 15-15 toen Joost Wattel, één van de uitblinkers bij Dalto, een strafworp miste. HKC profiteerde en liep uit naar 15-17.

OFFENSIEF ONDERMAATS Offensief was het aan Dalto-kant daarna, maar ook in de tweede helft, ondermaats. Met meer dan dertig éénschotsaanvallen, waarna opponent HKC de bal veroverde, stond het vizier simpelweg niet scherp genoeg en was de rebound niet altijd even goed verzorgd. Ruim een halve minuut voor tijd maakte Mathijs den Ouden weliswaar nog de 18-19, maar was er simpelweg te weinig en geen aanvalsmogelijkheid meer om de gelijkmaker te forceren. HKC speelde het slim uit.

Schep baalde enorm van de nederlaag. ,,Ze hebben geknokt tot het einde, want er stond wel een team. We schoten slecht. Dat heb je in finales, want het zijn heel andere wedstrijden dan in de competitie. Het gaat om details en daar hebben we net veel gaatjes laten vallen. Verdedigend hadden we net een paar kleine verslappingen. Dit is een heel bittere pil, maar we gaan onze rug rechten en staan er woensdag weer.”

KOLKENDE AMBIANCE Want ondanks de enorme deceptie in Papendrecht, waar de finale in een kolkende ambiance werd afgewerkt, heeft Dalto nog een kans op promotie. Vanaf woensdagavond spelen de Driebergenaren een best-of-3 tegen Groen Geel, de nummer negen van de Korfbal League. Dalto begint thuis en reist de dinsdag erop naar Wormer voor de return. Mocht er nog een derde wedstrijd nodig zijn, dan staat die gepland op zaterdag 22 april.

Dalto met scores: Rudo Schulting 2, René Siedsma 1, Quinty Stahli 4, Fenna Cavelaars 1; Mathijs den Ouden 5, Joost Wattel 2, Lotte van Montfort 2, Karin van den Brink 0. Wissels: Robin van der Vliet 1, Kris Boere 0.

Afbeelding
Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie