Afbeelding
Hans Bömer

Korfbal League volgend seizoen in twee fases; Dalto in poule A

Korfbal

DRIEBERGEN Het Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 wordt gespeeld in twee achtereenvolgende fases. De competitie start met wederom twee poules met elk zes verenigingen, die allen een keer thuis en uit tegen elkaar spelen. Vervolgens wordt in de tweede fase – nieuw van opzet – onder andere uitgevochten welke vier teams zich plaatsen voor de play-offs. De Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy staat gepland op zaterdag 16 april 2022.

Vanwege het EK in België eind oktober kan de competitie pas laat gestart kan worden. Daarbij ligt Rotterdam Ahoy vast op 16 april en deze finaledatum kan niet naar achteren geschoven worden. Doordat verder eerste kerstdag en nieuwjaarsdag op een zaterdag vallen, blijft er een beperkt aantal weekenden over waarin Korfbal Leaguewedstrijden gespeeld kunnen worden.

Om bovengenoemde redenen heeft het KNKV twee scenario’s uitgewerkt en voorgelegd aan de Korfbal Leagueverenigingen. Óf een hele competitie met de nodige midweekse wedstrijden – en voor internationals geen voorbereiding op de Korfbal League – óf het nu gekozen alternatieve model, waaraan een ruime meerderheid van de twaalf Korfbal Leagueverenigingen de voorkeur heeft gegeven.

EERSTE FASE De Korfbal League 2021/2022 start in het weekend van 20 november met twee poules, waarin een volledige competitie wordt afgewerkt. Het Driebergse Dalto/Klaverblad Verzekeringen treedt daarin aan tegen de verliezend finalist van afgelopen weekend Fortuna/Delta Logistiek en daarnaast tegen KZ/Thermo4U, Blauw-Wit (A), LDODK/Rinsma Modeplein en KCC/CK Kozijnen.

In poule B spelen DVO/Accountor, kampioen PKC/Vertom, TOP/LITTA, DOS’46, GG/IJskoud de Beste en Oost-Arnhem. Deze poule-indeling is gebaseerd op de eindstanden in de poules van seizoen 2020/2021, de speeldag en afwisseling in de poule ten opzichte van seizoen 2020/2021. 

Na afronding van deze tien speelweekenden is er één vrij weekend. In dit vrije weekend wordt naar verwachting de Europa Cup gespeeld met voor Nederland deelname van beide finalisten van dit seizoen. De IKF neemt hier 24 april aanstaande een beslissing over.

TWEEDE FASE In de tweede fase worden de nummers 1, 2 en 3 uit beide poules geplaatst in poule C en de nummers 4, 5 en 6 uit beide poules in poule D. De resultaten tegen de teams waar in de competitie al tegen gespeeld is worden meegenomen in deze tweede fase. Tegen de drie teams waar nog niet tegen gespeeld is wordt een thuis- en een uitwedstrijd gespeeld. Na het afronden van die tweede fase wordt een eindrangschikking over tien wedstrijden opgemaakt.

VERVOLG COMPETITIE De nummers 1 tot en met 4 uit poule C plaatsen zich voor de play-offs (best of three). In de eerste wedstrijd speelt nummer 1 thuis tegen nummer 4 en nummer 2 thuis tegen nummer 3. In de tweede wedstrijd speelt nummer 4 thuis tegen nummer 1 en nummer 3 thuis tegen nummer 2. Een eventuele derde wedstrijd is gelijk aan de eerste wedstrijd. De winnaars van beide series spelen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy.

Het bondsbestuur heeft nog geen beslissing genomen over de opzet van de Korfbal League in het seizoen 2022/2023. Zodra deze genomen is, wordt ook bekend hoe de degradatieregeling vanuit de Korfbal League eruit ziet. Over dit punt, en ook over de opzet van de veldcompetitie, gaat het KNKV spoedig in overleg met de Korfbal League- en Hoofdklasseverenigingen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00