Dalto wil komend seizoen promoveren naar de Korfbal League
Dalto wil komend seizoen promoveren naar de Korfbal League J. Slettenhaar / Dalto

Dalto in Korfballeague verder met andere opzet

Korfbal

DRIEBERGEN Korfbalbond KNKV heeft de verenigingen die uitkomen in de Korfbal League, waaronder Dalto uit Driebergen, zaterdag geïnformeerd dat die competitie op z’n vroegst in januari zal kunnen starten. De competitie-routekaart volgend is het spelen van een volledige competitie in de reguliere poule van twaalf niet meer haalbaar en dus is nu de optie met twee poules van zes van kracht.

Het KNKV is tot dit besluit gekomen nadat uit recent overleg tussen de sportsector en de overheid duidelijk is geworden, dat er niet eerder dan op de persconferentie van 8 december versoepelingen zullen worden aangekondigd en dus een voor de verenigingen en spelers verantwoorde start van de topcompetitie in december niet meer mogelijk is. Op een later moment zal het KNKV de promotie- en degradatieregeling publiceren.

Deze indeling heeft de bond gemaakt op basis van de met de Korfbal Leagueverenigingen besproken en hieronder uitgewerkte ‘slangmethode’ met de positie op de ranglijst bij het beëindigen van de zaalcompetitie 2019/2020. Bij een start in januari is het spelen van een hele competitie in deze twee poules mogelijk. Bij een startdatum vanaf februari is de enige optie het spelen van een halve competitie binnen deze twee poules.

Het uitgewerkte schema volgen levert de volgende twee poules op (in alfabetische volgorde): Blauw-Wit (A), GG/IJskoud de Beste, KZ/Thermo4U, LDODK/Rinsma Modeplein, Oost-Arnhem en PKC/Vertom. In de andere poule komen Dalto/Klaverblad Verzekeringen, DOS’46, DVO/Accountor, Fortuna/Delta Logistiek, KCC/CK Kozijnen en TOP/LITTA uit.

Ook voor de overige klassen wijst het KNKV, in afwachting van de persconferentie van 8 december, naar de gecommuniceerde routekaart. Op een later moment zal voor alle scenario’s de promotie- en degradatieregeling gepubliceerd worden.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 19 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01