Afbeelding
Marco Spelten/Actiefotografie.nl

Ex-Daltokorfballer Niebeek nieuwe bondscoach

Korfbal

DRIEBERGEN Jan Niebeek volgt, na het komende EK in België, Wim Scholtmeijer op als bondscoach van TeamNL Korfbal. Niebeek, momenteel coach van TOP/SolarCompleet, tekende dinsdag op het bondsbureau in Zeist een vierjarig contract, dat hem vanaf de komende Korfbal Challenge (december 2020) aan TeamNL Korfbal verbindt.

Niebeek begon op zijn achtste met korfbal, bij korfbalvereniging Sparta uit Nijkerk. In 1991 verruilde hij van club en ging spelen bij Dalto uit Driebergen. Hier speelde Niebeek tot en met 1995. Voor seizoen 1995-1996 speelde hij weer voor zijn oude club, Sparta om in 1996 te verhuizen. Hij vierde zijn grootste successen bij AKC Blauw-Wit uit Amsterdam en werd hier in 2001 Nederlands kampioen veldkorfbal. Niebeek werd in 1997 toegevoegd aan het Nederlands korfbalteam. Hij speelde 12 officiële interlands. Hij won goud op de World Games van 1997 en het WK van 1999. Sinds 2005 timmert hij aan de weg als coach.

TEAMNL De World Games in het Amerikaanse Alabama (juli 2021) vormen het eerste grote eindtoernooi, waar Niebeek met TeamNL Korfbal naar toe zal werken. Zijn staf wordt het komende jaar verder ingevuld.

GROTE EER Jan Niebeek: ,,Het is voor mij een grote eer, dat ik bondscoach mag worden. Wim Scholtmeijer en zijn staf hebben uitstekende prestaties behaald; een mooie basis voor mij om op verder te bouwen met mijn kennis en ervaring, die ik heb opgedaan in de top van de Korfbal League. Dit is een mooie uitdaging, die na het EK zal starten. Tot die tijd moet alle aandacht uitgaan naar de huidige staf en het team. Zelf zal ik mij vol focussen op een succesvol afscheid bij TOP/SolarCompleet."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01