Speciaal Korfbal leden worden getrakteerd op Italiaans ijs van La Piazza
Speciaal Korfbal leden worden getrakteerd op Italiaans ijs van La Piazza Jan Slettenhaar

Dalto Speciaal Korfbal bestaat 5 jaar

Korfbal Deel je nieuws

Mensen die graag willen korfballen, maar waarbij de verstandelijke- of sociaal-emotionele beperking van dien aard is, dat ze daar iets meer begeleiding in nodig hebben, moeten ook bij een sportvereniging kunnen horen. Daarom is korfbalvereniging Dalto in Driebergen in september 2014 gestart met Speciaal Korfbal.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder, bestaat de Speciaal Korfbal groep uit 10 kinderen en vierden we afgelopen zaterdag het eerste lustrum. Met name om de kinderen en de train(st)ers van het Speciaal Korfbal in het zonnetje te zetten. Deze groep vrijwilligers verzorgt elke zaterdag vol enthousiasme de training, heeft ervaring met de doelgroep, heeft engelen geduld, zorgt voor de nodige structuur en telkens krijgen zij de kinderen aan het sporten en het lachen. Prachtig om te zien en daar is Dalto trots op! Naast het korfballen staat Dalto voor inclusie, het meedoen en erbij horen. De Speciaal Korfbal leden zetten zich ook in binnen de verening. Zo helpt speelster Dewi met koffie schenken in het clubhuis en is speler Robin een vaste kracht van het filmteam die de opnamen in de zaal verzorgd voor de live stream.

Afgelopen zaterdag verrichtte Speciaal Korfbal speler Jan tezamen met de voorzitter van Dalto, Marion Bosga, de officiële opening door het lint door te knippen en er voor te zorgen dat alle betrokkenen van het Speciaal Korfbal werden getrakteerd op een heerlijk gratis Italiaans ijsje. La Piazza uit Driebergen sponsorde de ijskar met personeel en Dalto zelf trakteerde 100 ijsjes aan de vereniging. De zon scheen, de kinderen vonden het heerlijk en iedereen genoot van dit mooie feest. Op naar 10 jaar!

Wil je meer weten over Speciaal Korfbal of wil je een keer mee komen doen? Kijk dan op: https://dalto.nl/speciaal-korfbal/

 

Klaar voor de Italiaanse ijsjes bij Dalto
advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04