Stiefelhagen vijfde in Marseille: ‘Ik heb wel veel geleerd in Frankrijk’

3 november 2022 om 07:12 Autosport Ronald Stiefelhagen
Lukas Stiefelhagen in actie bij de Motorsport Games in Marseille.
Lukas Stiefelhagen in actie bij de Motorsport Games in Marseille.

LEERSUM Hij ging vooraf voor een podiumplek, maar moest uiteindelijk berusten. Kartcoureur Lukas Stiefelhagen is weer terug in het land. Afgelopen week kwam hij in actie bij de FIA Motorsport Games in de Franse havenstad Marseille. Bij de zogeheten Karting Slalom werd de Leersumer uiteindelijk vijfde, samen met zijn kompaan Naomi de Groot. ,,Erg jammer, maar ik heb wel veel geleerd en mooie ervaringen opgedaan.”

Stiefelhagen (15) strandde uiteindelijk in de kwartfinales. ,,We verloren van België dat later de finalist was. Erg jammer.”

PROGRESSIE Van de acht landen uit die kwartfinale, had Nederland de vierde tijd en was België het snelste. Maar omdat in de rechtstreekse duels alleen de winnaars zich plaatsten voor de halve finale, waren ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.