Daarnaast is het mogelijk om textiel en voorwerpen in enkele stuks of kleine oplages te laten bedrukken, en om raamstickers te laten maken. Eigenaar Alice Zijlstra wil met haar onderneming haar passie voor knutselen delen en zal in haar winkel ook workshops aanbieden.

Met een webshop onder dezelfde naam timmert Alice Zijlstra (47 jaar) al een aantal jaren aan de weg, maar dat ze haar producten nu in eigen persoon aan kan bieden aan de Kerkweg 4, doet haar breed glimlachen. ,,Vanaf mijn zeventiende is een eigen winkel mijn droom. Ik heb middenstandsonderwijs gedaan en vroeger in meerdere winkels gewerkt.” Daarna volgde een carrière van 23 jaar in de beveiliging. ,,Ik houd heel erg van werken met mensen en ik verheug ik me erop om dat hier in de Hobbie Lounge te doen. Dat je je klanten echt kent en een band met hen opbouwt.” Zijlstra is geen onbekende in het Leersumse winkellandschap. Onlangs nam zij afscheid als caissière bij Albert Heijn Leersum. ,,Ik denk met warmte terug aan mijn tijd daar en ben blij met de steun vanuit AH en van anderen in mijn directe omgeving voor deze eigen onderneming.”

Ik wil flexibel in kunnen springen op de vraag van klanten.

REGIOFUNCTIE Scrapbooking en bullet journals kennen velen nog wel, maar pocket pages en smash books maken is alweer andere koek. Knippen, stansen en labellen is ook nog bekend, maar de wereld van het scrapbooken is verder doorspekt met Amerikaans jargon. Chalks, eyelets, charms, brads, disstressing – voor ingewijden is het gesneden koek. Hobbie Lounge hoopt dan ook een regiofunctie te gaan vervullen. ,,Voor een winkel als deze moet je echt een eind rijden. En voor sommige merken ook. De notitieboeken van Leuchtturm zoals wij die hebben, vind je in de wijde omtrek nergens.” 

Hobbie Lounge verkoopt ook zuurvrij los papier, in effen en design, om de diverse soorten boeken mee te vullen. ,,Je kunt hierbij denken aan vakantieverslagen, babyboeken, trouwalbums, alles waar je zelf met je eigen creativiteit iets unieks van wilt maken.”

MERKEN Carpe Diem, We R Memorykeepers, Simple Stories, Doodlebug Design en Leuchtturm zijn een aantal van de vele kwaliteitsmerken die Hobbie Lounge vast in de collectie heeft. ,,Daarnaast kan ik alles bestellen, want ik heb goede contacten met groothandels. Dus wie bijvoorbeeld wil schilderen en verf en doeken nodig heeft, kan hier ook terecht. Ik wil flexibel in kunnen springen op de vraag van klanten.” Ook qua schrijfwaren en papier worden bekende merken aangeboden zoals Faber Castell, Schneider en Card Stock.

Ik wil graag workshops organiseren voor de oudere jeugd.

WORKSHOPS Alice Zijlstra wil zodra het corona-technisch kan ook demonstraties en workshops aanbieden. ,,Demonstratieteams van groothandels laten hier dan de nieuwste trends en technieken zien. Verder wil ik zelf workshops organiseren voor de oudere jeugd. Het personaliseren van allerlei soorten journals en planners voor tienermeiden bijvoorbeeld.”

Het openen van een winkel in deze tijd is gedurfd. ,,Ik zie het zo: mensen zijn nu meer thuis en hebben meer tijd en zin om creatief bezig te zijn,” aldus Zijlstra. De winkel is nu coronaproof ingericht met veel loopruimte. ,,Op termijn komt er nog een klein zitje bij om even koffie te drinken.” Hobbie Lounge is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

door Edith Hazelzet