Gemeentekantoor is klaar

13 juni 2013 om 00:00 Voorpagina

,,Het nieuwe gemeentekantoor heeft gevoelens los gemaakt en daar moet je rekening mee houden'', aldus Homan tijdens een persgesprek. ,,Besluiten uit het verleden blijven je soms achtervolgen. Nu moet je er het beste van maken.''

HEUVELRUG - Het nieuwe gemeentekantoor aan de Dorpsstraat in Doorn is klaar. De laatste dossiers zijn verhuisd en deze week hebben de ambtenaren hun intrek genomen. Deze week is er een besloten samenkomst voor het gemeentepersoneel. Een officiële opening komt er niet, want na alle commotie rond het 25 miljoen kostende project zou dat volgens wethouder Bert Homan ,,niet passend'' zijn.

door Michiel Schaaij

Zonder feestelijke opening loopt Utrechtse Heuvelrug wellicht minder risico om opnieuw een lading negatieve publiciteit over zich heen te krijgen. Het massale verzet tegen het nieuwe gemeentekantoor zorgde de afgelopen jaren voor een hausse aan landelijke publicaties en radio- en tv-uitzendingen. In het turbulente voorjaar van 2011 liepen de emoties over het dure bouwplan hoog op. Tijdens een openbare hoorzitting werd het gemeentekantoor door een geëmotioneerde tegenstander zelfs aangeduid als 'Casino Pamboer'. Dat was een vileine knipoog naar de toenmalige wethouder, die een jaar later over het project zou struikelen. Ruim 5300 protesthandtekeningen ten spijt besloot de gemeenteraad met een nipte meerderheid om de bouw toch door te zetten. ,,Een prestigeproject'', zo schamperden de tegenstanders. Maar voorstanders hielden vol dat de exploitatie van de bestaande gemeentehuizen duurder zou zijn.

Lees verder in de papieren editie van donderdag 13 juni.

advertentie
advertentie