Privatisering weekmarkt lastig

Voorpagina

HEUVELRUG - De kans lijkt klein dat de weekmarkten in Utrechtse Heuvelrug binnen afzienbare tijd worden geprivatiseerd. Een onderzoek van het college zet de voor- en nadelen op een rij, maar bij de marktmeester en onder kooplieden is weinig enthousiasme voor verzelfstandiging te bespeuren.

Weinig animo onder Doornse marktkooplieden

door Michiel Schaaij

Voorstanders van privatisering vinden dat het marktbeheer geen kerntaak van de gemeente is. Ook zou een private marktstichting meer kennis en kunde in huis hebben om de markten bedrijfseconomisch aan te sturen. In een informatiebrief van het college aan de gemeenteraad laat wethouder Bert Homan (VVD) echter weten, dat draagvlak onmisbaar is de Heuvelrugmarkten met succes te privatiseren. Mochten de politieke partijen op verzelfstandiging aansturen, dan wil Homan eerst overleggen met marktkooplieden, detailhandel en de Centrale Vereniging Ambulante Handel.

Ei van Columbus

Tijdens een rondgang over de donderdagmarkt in Doorn blijkt er nauwelijks animo voor privatisering te zijn. De meeste kooplieden zitten er niet om te springen, zo luidt de algemene opinie. ,,De marktmeester van de gemeente doet het prima’’, vindt Ton Smeitink uit Veenendaal. Smeitink heeft recht van spreken, want hij staat al dertig jaar elke donderdagochtend met een bloemen- en plantenkraam op de Kampweg. ,,Sommige gemeentes denken dat ze met privatisering het Ei van Columbus hebben gevonden, maar dat is niet zo’’, aldus Smeitink. Hij verwacht niet dat het op de Heuvelrug tot verzelfstandiging gaat komen.

Lees het complete artikel in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van vrijdag 10 mei

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 1 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 3 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09