Pamboer toch niet langer door

Voorpagina

HEUVELRUG - Roy Pamboer is sinds maandag niet meer in dienst van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Twee weken geleden werd door het college gemeld dat de afgetreden wethouder tot 7 juli door zou gaan, maar dat bleek toch niet te mogen.

door Paul Nolens

Burgemeester Frits Naafs schreef vorige week een brief aan de gemeenteraad, waarin hij moest terugkomen op de beslissing om Pamboer langer dan een maand na de dag dat hij zijn vertrek bekendmaakte door te laten werken. Aangezien Pamboer zijn functie op 24 mei neerlegde, moest hij dus uiterlijk 25 juni vertrokken zijn.

Het argument om Pamboer langer door te laten werken dan een maand na het bekendmaken van zijn vertrek, was dat hij een vakantie had gepland, waardoor de overdracht van zijn taken in het gedrang zou komen. Het college zei twee weken geleden dat een opgestapte wethouder 'beperkt langer dan een maand' mag doorwerken. De gemeente heeft zich hierbij gebaseerd op het 'paarse boekje' (rechtspositie gemeentelijke politieke ambtsdragers editie 2012), van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). In dit boekje staan diverse 'spelregels' voor gemeentes.

Omdat het overwerk van Pamboer kritische vragen opriep bij een deel van de gemeenteraad, heeft het college navraag gedaan bij de VNG. In tegenstelling tot wat er in het 'paarse boekje' staat, gaf de VNG aan dat ,,bij nader inzien de betreffende tekst niet helemaal correct is en dat de tekst zodanig moet worden geïnterpreteerd dat er tussen de datum van de schriftelijke mededeling en de ontslagdatum wel sprake moet zijn van een maand."

Naafs zegt er in zijn brief aan de gemeenteraad 'volledigheidshalve' bij dat Pamboer vanwege zijn vakantie al niet meer actief is als wethouder en dat hij de collegevergaderingen sinds 24 mei niet meer bijwoont. ,,Na zijn aankondiging op 24 mei is wethouder Pamboer uitsluitend op het dossier van de marinierskazerne naar buiten getreden, vanwege zijn dossierkennis. Overigens was hij bij die gelegenheid volledig in functie als wethouder", aldus Naafs.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01