Tijdelijk andere naam gemeente

31 maart 2011 om 00:00 Voorpagina

HEUVELRUG - Vooruitlopend op de politieke beslissing over een internationale stedenband - het onderwerp wordt vanavond in de gemeenteraad besproken - heeft rugbyclub The Pink Panthers contact gezocht met het bestuur van de Engelse gemeente Rugby. De Driebergse rugbyclub onderhoudt een warme band met het Engelse plaatsje - de bakermat van de sport - en heeft voorgesteld om een samenwerking op poten te zetten tussen Rugby en de Utrechtse Heuvelrug.

Utrechtse Heuvelrug wordt Utrechtse Heuvelrugby

De Engelsen en de Driebergse sportclub hebben vervolgens een compleet plan opgesteld om een stedenband tussen beide gemeentes te bewerkstelligen. Om het plan kracht bij te zetten, willen de initiatiefnemers dat Rugby het komende jaar ‘HeuvelRugby’ gaat heten en de gemeente Utrechtse Heuvelrug moet twaalf maanden ‘Utrechtse HeuvelRugby’ worden.

Om het plan politiek te ondersteunen, gaat D66 vanavond een motie indienen. Raadslid Hugo Prakke: ,,We zijn als gemeente op zoek naar internationale samenwerking. Juist een burgerinitiatief om dit tot stand te brengen, moeten we ondersteunen. Zowel The Pink Panthers als het bestuur van Rugby heeft een kant-en-klaar plan opgesteld dat alleen maar uitgevoerd dient te worden. Wij hopen dat de raad het voorstel goedkeurt."

Om deze samenwerking ook zichtbaar voor inwoners te maken, is het vervangen van de borden aan de rand van de gemeente en de dorpskernen onderdeel van het uitvoeringsplan (voorbeeld op foto). De initiatiefnemers hebben zelf geld ingezameld om de onkosten voor het vervangen van de borden te dekken. Als de motie van D66 vanavond wordt aangenomen, wordt er begin volgende maand door vrijwilligers gestart met het vervangen van de plaatsnaamborden binnen en rondom de gemeente.

advertentie
advertentie