Afbeelding
Hans Bömer

Dalto/Klaverblad Verzekeringen jeugdteams naar kwartfinales Nederlands Kampioenschap korfbal

26 maart 2023 om 13:54 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag eindigde voor veel teams van Korfbalclub Dalto/Klaverblad Verzekeringen de reguliere competitie. Voor de jeugdteams C1 (onder 15) en D1 (onder 13) krijgt de competitie nog een mooi staartje. Beide teams eindigde in de hoofdklasse als 2e en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinales voor het Nederlands Kampioenschap.

Beide ploegen moeten het opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van kv Heerenveen. Zaterdag 1 april spelen Dalto en kv Heerenveen hun kruisfinale voor een plek bij de beste 4 ploegen van Nederland. Kv Heerenveen werd in hun poules kampioen en hebben daarom het thuisvoordeel. De wedstrijd van de D1 is om 11:15 uur gevolgd door de wedstrijd van de C1 om 12:45 uur.

Dalto D1 had met MIA uit Amersfoort een sterke concurrent in de poule. Beide wedstrijden gingen helaas verloren. Tegen concurrent Wageningen een keer gewonnen en werd ook een keer verloren, mij zij werden weer verrast door een van de zwakkere ploegen in de poule. De tweede plek was daarmee het hoogst haalbare, maar met 9 overwinningen een volkomen verdiende plek. Heerenveen D1 verloor in de competitie een keer en speelde twee keer gelijk. Het beloofd een spannende, maar vooral unieke wedstrijd te worden voor deze jonge spelers van Dalto D1.

Dalto C1 deed het verrassend goed in de competitie. Er werd gewonnen van eeuwige rivaal DVO uit Bennekom en naast een goede reeks overwinningen een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen latere kampioen Wageningen C1. De return wedstrijd tegen Wageningen eindige in een nederlaag, waarmee Wageningen zich als eerste veilig speelde voor de kwartfinales. Wageningen verspeelde deze competitie slechts 1 punt. Ook de tweede wedstrijd tegen DVO werd gewonnen, waardoor Dalto de tweede plek stevig in handen kreeg. Er werd nog 1 punt verspeelt tegen de nummer 4 Vriendenschaar, maar de tweede plek bleef behouden. Tegenstander Heerenveen had weinig tegenstand in de competite en won al haar wedstrijden. Het belooft voor Dalto een pittige wedstrijd te worden, maar ook voor deze spelers een mooie extra belevenis in hun sportcarriere.

advertentie
advertentie