Kampioenschap voor Hemur Enge 2

5 april 2014 om 00:00 Sport

Na de domper van het verlies tegen Skunk twee weken geleden, moest het tweede zich goed herpakken om de laatste strohalm voor het kampioenschap te kunnen grijpen.

Thuis moest gewonnen worden van DVO, terwijl de uitwedstrijd in Bennekom op een verlies uitgedraaid was. Met het doel om niet terug te denken aan die wedstrijd en uit te gaan van eigen kracht begon het tweede vol goede moed aan de wedstrijd. Ook DVO moest winnen om nog kans te houden op het kampioenschap dus er werd behoorlijk tegenstand verwacht. Onder toeziend oog van de aanwezige sponsor Niessen Mode startte Hemur Enge 2 echter een stuk voortvarender dan DVO. De eerste aanval brak de score al snel open, en ook de tweede aanval wist goed tot scoren te komen. Verdedigend werd weinig weggegeven en de grootste spanning kwam eigenlijk voort uit het feit dat het kampioenschap op het spel stond. Bij rust was een riante voorsprong van 11-6 bereikt. Nu was het zaak de winst niet meer uit handen te geven! In de rust werden een aantal wissels geplaatst, waarna het in de tweede helft weer even zoeken was naar het goede spel met elkaar. DVO wist nog wel 3x te scoren na de rust, maar gelukkig wist het tweede ook nog 4 doelpunten te maken. De laatste minuten kwam geen van beide ploegen nog goed uit de verf en bleef de spanning voelbaar. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading daar: na een pittig zaalseizoen was het kampioenschap behaald! Als Skunk de laatste wedstrijd wint dan is het weliswaar een gedeeld kampioenschap, maar dat mag de pret niet drukken.

Met de nodige blessures, soms spelend zonder wissels en met iedere keer andere invallers was het een uitdaging om een hecht team te vormen. Des te mooier om dan alsnog kampioen te worden… de bloemen, taart en champagne waren meer dan welkom dus!